Maak kennis met onze Goede collega’s

Kringloopwarenhuis Het Goed is een sociale onderneming met de missie: werk maken door hergebruik. Onze ambitie is méér spullen een tweede leven te geven en méér mensen een kans te bieden op passend werk. Dat doen we landelijk samen met onze 1.750 fantastische medewerkers in 31 winkels, 6 textielsorteercentra en twee klantcontactcentra.

En of we trots zijn op onze medewerkers. Apetrots kan je wel zeggen. Maar wie zijn onze medewerkers nu eigenlijk? Wie zijn de gezichten in de paarse kleding? We delen graag hun Goede, maar vooral bijzondere verhalen met jullie. Vandaag trappen we af met Alan, Mike en Sydney.

Goed verhaal uit Gorinchem: Alan

Dit is onze collega Alan. ‍Hij werkt sinds een paar maanden bij Het Goed in Gorinchem. Voordat Alan uit Damascus vluchtte, studeerde hij Handel & Economie in Syrië. Nu woont hij in Leerdam, waar hij de rust en buren waardeert.

Nederlandse taal leren
Alan is momenteel bezig om de Nederlandse taal te leren via een werkparticipatietraject. Hoewel het aanpassen uitdagend is, heeft hij dankzij zijn vastberadenheid veel vooruitgang gemaakt – vooral sinds hij bij Het Goed werkt.

Van alle (creatieve) markten thuis
Creativiteit is Alan’s passie; zichtbaar in zijn tatoeages en tekenskills. Ook houdt Alan erg van dansen op house en techno. Bij Het Goed kan hij creatief zijn door items te decoreren en de winkel in te richten.

Aan de weg timmeren naar zijn droombaan
Wat hij fijn vindt aan zijn werk is de dagelijkse structuur en de vrijheid die hij krijgt. Alan houdt vooral van werken bij de kassa. Hij is trots op zijn tekenkunsten en zijn vooruitgang in de Nederlandse taal. Zijn droombaan? Timmerman!

Een Goed verhaal uit Nijmegen: Mike

In Nijmegen schuilt een verhaal van Mike, een gewaardeerde collega bij Het Goed. Met vijf jaar diensttijd op zijn naam, is Mike een onmisbaar onderdeel geworden van het team. Hij vertelt trots over zijn vaste contract, dat hij verwierf in een tijd van onzekerheid. “Ik ben het bedrijf erg dankbaar”, aldus Mike.

Waarom heb je zo naar je zin bij Het Goed?
Geen werkdag is hetzelfde. Verder vind ik de samenwerkingen van Het Goed met de verschillende doelgroepen enorm inspirerend. Dat maakt mijn werk erg dankbaar.

Wat is je favoriete afdeling in Nijmegen?
Ontvangst gunners. Klanten helpen en hun spullen innemen. Vooral de daarbij horende verhalen van gunners die hun spullen komen inleveren. Zo maak je toch even een praatje en ontmoet je inspirerende mensen.

‘Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’
Mijn collega’s bepalen een heel groot deel van mijn werkgeluk. Mijn motto is dan ook ‘een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.’ Je komt in onze kringloop natuurlijk van alles tegen op een dag. Van Nerf guns, confetti tot waterpistolen; niets is ons te gek. Af en toe even gek doen met z’n allen hoort er zeker bij.

Een Goed verhaal uit Deventer: Sidney

Dit is Sidney.Met diens oma kwam Sidney begin dit jaar winkelen bij Het Goed in Deventer. “Hier wil ik werken!” Nadat er een vacature voor een baan bij Het Goed Deventer online kwam, reageerde die gelijk.
 
Schuif voor een koffie aan bij Sidney
Tijdens de vakantie van één van de collega’s werkt Sidney vaker in de koffiehoek. Sidney vertelt vol trots over diens werk in de koffiehoek: “Ik vind al het werk leuk op de winkelvloer, maar de koffiehoek is wel het allerleukste om te doen.”
 
Muzikaal talent
Sidney is half Australisch, makkelijk in de omgang en altijd goedlachs. Naast diens baan bij Het Goed is zingen een grote passie. “Ik schrijf graag songteksten en binnenkort ga ik met vrienden de studio in om nummers op te nemen.”

Iets moois hoeft niet nieuw te zijn
Zonder aarzeling liet Sidney foto’s van hen maken. Dit is niet nieuw voor hen, want modellenwerk doet Sidney ook af en toe. Naast astrologie is kringloopshoppen inmiddels ook een hobby geworden: “Ik koop bijna niks meer nieuw. Mijn laatste kringloopscore was een Walking Dead t-shirt.”
 
Kom je een keer langs bij Het Goed in Deventer? Kom dan gezellig een bakkie doen bij Sidney!

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.