Kringloopwarenhuis Het Goed Schiedam is verhuisd naar XL-locatie

Op 3 mei heropende Het Goed Schiedam haar deuren op een nieuwe locatie, namelijk op Fokkerstraat 510 in Schiedam. Het Goed-directeur Willem van Rijn en Irado-directeur André Hertog knipten daar samen met de jongst aanwezige het lintje door en hiermee werd het vernieuwde kringloopwarenhuis Het Goed Schiedam een feit. Afgelopen maanden is keihard gewerkt om het pand aan te passen en momenteel wordt de winkel gevuld met de mooiste tweedehands items. Het warenhuis zal 7 dagen per week geopend zijn.

Frisse winkel

Het vernieuwde kringloopwarenhuis van Het Goed is een nog frisser en eigentijdsere winkel geworden. Inspirerend, overzichtelijk en uitnodigend om op ontdekkingstocht te gaan naar bijzondere, unieke spullen. Elke dag is anders; zo is het steeds een verrassing wat je er aantreft. Dat het warenhuis ook een sociale ontmoetingsplek is, wordt nog eens extra benadrukt met de gezellige Goed van Smaak koffiehoek.

Het Goed Schiedam is niet alleen een plek om tweedehands te shoppen, het is ook de plek om herbruikbare spullen door te geven. Dat kan gaan om bijvoorbeeld meubels, boeken, kleding, maar ook curiosa. Het Goed zorgt dat deze spullen een tweede leven krijgen en hiermee kan iedereen bijdragen aan het verminderen van de afvalberg. Bovendien wordt bij iedere kg hergebruik de uitstoot van 1 kg CO2 vermeden.

Officieel geopend

Vanaf nu is dit grote warenhuis 7 dagen per week geopend. Maandag t/m vrijdag 10.00 – 18.00 uur, zaterdag 09.00 – 17.00 uur, zondag 12.00 – 17.00 uur. Goed om te weten dat bij de nieuwe winkel ruimschoots parkeergelegenheid is voor bezoekers die met de auto of de fiets komen.

Spullen een tweede leven geven

Inwoners van Schiedam die herbruikbare spullen graag een tweede leven geven, kunnen deze spullen bij Het Goed inleveren. Maandag t/m vrijdag van 10:00 – 17:00 en zaterdag van 09:00 – 16:30. (Zondag gesloten) Het adres is: Fokkerstraat 510 te Schiedam.

Ophalen kan ook, een afspraak kan worden gemaakt op (079) 303 02 60.

Circulair Ambachtscentrum Schiedam

Het terrein Fokkerstraat 510 wordt momenteel verder ontwikkeld. De Gemeente Schiedam, Irado en Het Goed werken samen aan de ontwikkeling van een circulair ambachtscentrum waarvan de grootse opening later dit jaar plaats vindt. Als onderdeel van dit ambachtscentrum zijn een fietsenwerkplaats en naaiatelier opgestart. Deze zijn vanaf 3 mei toegankelijk om je fiets te laten repareren en een bezoek te brengen aan het naaiatelier om inspiratie op te doen voor hergebruik.