Jurk ‘Trashy Classy’ te zien bij Het Goed

Marion Kramer exposeert en veilt kunstobject in Rotterdam

Deze prachtige stijlvolle galajurk, gemaakt van straatafval, wordt vanaf vrijdag 6 augustus geëxposeerd in de etalage van Het Goed kringloopwarenhuis aan de Mariniersweg 255 in Rotterdam Centrum. De jurk was eerder al te zien op het Jeugdjournaal.

Beeldend kunstenaar Marion Kramer maakte de ‘Trashy Classy’ jurk als opvolger van haar bekende en geroemde mondkapjesjurk. Dit laatste kunstwerk, met een duidelijke boodschap, is de komende weken te bewonderen bij Het Goed in Rotterdam. Komt dat zien! En kom je 6 augustus langs, dan kan je Marion persoonlijk ontmoeten!

Marion over haar kunstwerk:
“De jurk ‘Trashy Classy’ heb ik gemaakt naar aanleiding van de wandelingen die ik maak met mijn hondje. Overal vind ik troep, vooral lege blikjes en plastic. Ik ben een kunstenaar die altijd werkt met gerecycled materiaal en ik weerspiegel graag de gebeurtenissen in de maatschappij. Vandaar ook de eerdere jurk die van mondkapjes is gemaakt en nu een jurk tegen klimaatverandering.

Deze jurk is dus gemaakt van straatafval en beschermd mij tegen kou, hitte én overstromingen. Mijn kunst is altijd positief en mooi. Mijn boodschap is duidelijk: uw afval is Goud waard. Ruim je troep op en hergebruik vooral je spullen. Een gemeenschappelijke ‘reminder’ om je troep op te ruimen, zuinig zijn op de natuur en Recycle!”

Het Goed stimuleert hergebruik en daarom past Marion’s manier van werken en haar creatieve manier van upcyclen bij Het Goed. Daarom is Het Goed trots op deze mooie samenwerking met Marion.

En na die weken, wat gebeurt er dan met de jurk?

Marion: “Dan wordt de jurk geveild voor het goede doel en gaat de opbrengst naar het WNF en het Rode Kruis. Doelen die mij aan het hart gaan en die wat mij betreft aansluiten bij een jurk tegen klimaatverandering. Dus voor iedereen die mijn kunstwerk wil kopen? Neem een kijkje bij Het Goed en je kunt direct een bieding doen.”

Veilig jurk
Iedere bezoekers kan een bieding doen uitsluitend via een biedingsformulier in de winkel van Het Goed in Rotterdam Centrum. De museumwaardige jurk moet minimaal 250 euro opbrengen. Een goed bod in de pot maakt je wellicht eigenaar van dit bijzondere kunstwerk. Op woensdag 1 september wordt bekeken wie zich de nieuwe eigenaar mag noemen. Bovendien verdubbelt Het Goed het hoogste bod voor de goede doelen die Marion heeft gekozen.

 

 

Volgend kunstproject
En Marion heeft alweer nieuwe plannen. Haar volgend creatieve project wordt gemaakt van barbies. De Barbie jurk is een statement tegen racisme, discriminatie en ongelijkheid.

Dus mocht je shoppen bij Het Goed en de ‘Trashy Classy’ jurk gaan bekijken en heb je nog oude barbies liggen die niet herbruikbaar zijn, doneer ze dan voor dit mooie nieuwe kunstwerk. Medewerkers in de winkel nemen ze graag in ontvangst. Het mogen barbiepoppen zijn liefst van alle kleuren, nationaliteiten, baby, meisje, jongen etc. Ook kleertjes en losse onderdelen zijn welkom.

De jurk ‘Trashy Classy’ is van vrijdag 6 augustus tot en met 31 augustus 2021 te zien bij Het Goed. De bekendmaking van het hoogste bod op dit kunstobject is op 1 september 2021. Via de social mediakanalen van Het Goed Rotterdam kun je het de komende weken volgen.