Een duizendpoot met bijzondere hobby’s

Jerry werkt al jaren met heel veel plezier als allround medewerker bij Het Goed in Hoogeveen. Hij is daar actief zowel in de winkel als in het achterhuis waar alle gegunde spullen binnenkomen. In zijn vrije tijd heeft Jerry bijzondere hobby’s waarvan hij het verhaal graag met ons deelt.

Jerry vertelt:

Al vele jaren geleden ben ik begonnen als vrijwilliger op de plaatselijke korenmolen in Hoogeveen. Dat was in 1992, ik was toen veertien jaar oud. Zes jaar later ben ik op pad gegaan naar een instructie molen en heb, na het afronden van mijn beroepsopleiding, in 2003 mijn molenaars diploma gehaald.

In 2011, na vele omzwervingen, ben ik als vrijwilliger bij Het Goed terecht gekomen. Ik heb hier, na enkele contracten, een vaste baan kunnen krijgen en ben hier nu aan het werk en doe er van alles. Maar dat is denk ik met de meesten van ons zo. Kort voordat ik bij Het Goed begon, ben ik betrokken geraakt bij een boekbinderij waar het oude vak nog werd uitgevoerd. Na enkele cursussen boekbinden heb ik ook dat ambacht een beetje onder de knie gekregen.

Koppermaandag en de Kopperprent

Deze boekbinderij vierde al enige jaren op de eerste maandag na drie Koningen het Koppermaandagfeest; een van oudsher gildefeest waarop de drukkerij liet zien wat men in huis had door middel van het drukken van een Kopperprent. Hier stamt onze traditie van de kerstkaarten nog vanaf. In de boekbinderij waar het feest in ere wordt gehouden, wordt ook al jaren een kopperprent gepresenteerd en voor dit jaar, de twintigste keer, was het thema de schrijver Charles Dickens. Voor de prent van dit jaar mocht ik de illustratie maken en hem samen met de schrijver van het gedicht op Koppermaandag presenteren. Dit deed ik natuurlijk geheel in de stijl van Dickens want een verkleedpartij is altijd weer een feest!  Bij de boekbinderij zijn we alweer druk in gedachten over het thema voor 2021!

Is dit dan alles wat ik doe? Nee, sinds twee jaar heb ik het paardrijden erbij opgepakt, een wens die al jaren aanwezig was, maar nu de knoop doorgehakt, al moet ik er eerlijkheidshalve wel bij vertellen dat ik soms vaker naast het paard zit, dan erop. Maar dat mag de pret niet drukken!

Dit doe ik allemaal naast mijn werk als algemeen medewerker bij Het Goed, of, mijn werk als medewerker bij Het Goed doe ik naast al deze dingen! 😉

 

Dank je wel Jerry voor je mooie en blije verhaal. En wat een mooie Kopperprent. Complimenten!