Lever je oude slaapzakken in voor Syrië en Turkije

Syrië en Turkije hebben ons hard nodig. De aardbevingen hebben een enorme ravage aangericht. Daarom zet Het Goed zich samen met Sheltersuit in om zo veel mogelijk mensen een warme shelter (een jas, slaapzak en plunjezak in één) te bieden. Lever daarom je slaapzakken in bij Het Goed en wij zorgen ervoor dat deze zo snel mogelijk bij Sheltersuit terechtkomen.

Wie is Sheltersuit? Kortetermijnoplossing voor groot probleem

De missie van Sheltersuit is een kortetermijnoplossing te bieden voor een groot probleem. Het lost het daklozen- en vluchtelingenprobleem niet op, maar voorkomt wel dat mensen op straat doodvriezen. Ieder mensenleven telt en daarom heeft iedereen het recht op deze kleine schuilplaats als ze die nodig hebben, aldus de stichting. Het succes van de Sheltersuit is groot. Inmiddels heeft het project wereldwijde bekendheid en worden de sheltersuits geleverd door heel Nederland, UK, USA, Zuid-Afrika maar Sheltersuit levert ook sheltersuits aan vluchtelingen op bijvoorbeeld Lesbos. En de dankbaarheid bij de ontvangers is groot en hartverwarmend.

Het Goed wil dat iedereen het goed maakt en daarom ook dat wij de missie en het werk van Sheltersuit van harte steunen en opnieuw gaan helpen slaapzakken voor ze in te zamelen. Door een slaapzak in te leveren bij Het Goed maak je het mede mogelijk dat ze in hun naaiateliers sheltersuits kunnen blijven maken en daardoor blijvend werk te creëren. Én nog belangrijker; zo help je Sheltersuit bij hun missie dak- en thuislozen of vluchtelingen blij te maken met een warme shelter voor de vaak bittere kou.

Hoe kan je Syrië en Turkije helpen?

Je kunt je oude slaapzakken inleveren bij het Het Goed waarmee Sheltersuit de speciale jassen gaat maken. Helaas is niet alles passend, daarom zijn er een paar randvoorwaarden:
• Synthetische dikke en dunne slaapzakken.
• Liefst gewassen en moet er enigszins goed uitzien
• De rits mag kapot zijn
• De voering mag niet kapot zijn

Wat kan Sheltersuit niet gebruiken?
• Geen donzen/wollen slaapzakken.
• We zamelen voor deze actie géén dekbedden in, alleen slaapzakken.

Je kunt de slaapzakken inleveren bij elke aanname goederen bij onze 31 winkels. Dan zorgen we ervoor dat ze terechtkomen bij Sheltersuit, zodat zij zo met de jassen aan de slag kunnen. Heel erg bedankt alvast!

Kijk hier voor meer informatie over Sheltersuit of check hier nog eens de voorwaarden op 

Acties in het verleden

In 2019 heeft Sheltersuit bij kringloopwinkels in Nederland 15.000 slaapzakken ingezameld. Ook een groot aantal winkels van Het Goed heeft destijds geholpen. Sheltersuit maakt hiervan jassen met een aanritsbare slaapzak voor daklozen en vluchtelingen: de Sheltersuit. Hiervoor gebruiken ze deze tweedehands slaapzakken.

 

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.