Ik ben de goede verhalen schrijver van Goed Gekleed

Mij werd onlangs gevraagd de ‘goede-verhalen-schrijver’ van Goed Gekleed te worden. Ik zou namelijk zo leuk en vlot schrijven en mijn nieuwsgierige aard zou dan wel eens van pas komen.
Enerzijds ben ik natuurlijk vereerd, het is altijd leuk als je gevraagd wordt om iets te doen op vrijwillig-professioneel gebied. Dat geeft toch wel aan dat je ergens goed (genoeg) voor bent. Anderzijds schiet ik acuut in een paniekstuip, want hier val ik natuurlijk keihard door de mand. Ik kan helemaal niet schrijven, maak taalfouten en het ontbreekt mij aan creatieve fantasie. Maar goed, ik mag dan niet kunnen schrijven, nee zeggen kan ik al helemaal niet.

Gek op kringloopwinkels

Hier zit ik dus, de nieuwe goede-verhalenschrijver van Het Goed Hoogvliet.Hier in Hoogvliet ligt wat mij betreft gelijk het mooiste verhaal van heel de kringlooporganisatie Het Goed. Hoe Het Goed precies is ontstaan weet ik niet. Ik heb onze algemeen directeur een paar keer in de vestiging ontmoet, een aardige man, die zo neem ik aan een droom had. Die droom is in zoveel jaar tijd uitgegroeid tot een gigantische keten met 27 vestigingen door het hele land. Super! Ik ben gek op kringloopwinkels en de uitstraling van Het Goed spreekt mij aan. Dat deed het al lang voordat ik er werkte en al helemaal lang voordat ik de enige echte goede-verhalenschrijver van Goed Gekleed Hoogvliet werd.

Waarom ik er blij van word

Wat mij zo aanspreekt bij de vestigingen van Het Goed is het licht, de lucht en de presentatie. In een vestiging van Het Goed valt het niet meteen op de je een kringloop bent binnen gestapt. Het is er licht, het ruikt fris, de winkels zijn ruim opgezet, brede paden, geen overvolle planken waar je niet meer op ziet wat er nu eigenlijk allemaal staat en er wordt met kleurthema’s gewerkt. Dit oogt fris en modieus. Het personeel is vriendelijk en er hangt geen bedompte stoffige sfeer zoals dat soms in andere kringlopen wel het geval is.

Goed verhaal

Wat maakt dan dat Goed Gekleed zo’n mooi verhaal heeft, zou je kunnen denken. Nou dat zal ik vertellen. Goed Gekleed is dus de locatie van Het Goed aan de Middenbaan Noord 43 in Hoogvliet. Dit is verreweg de kleinste winkel, met wat mij betreft de grootste persoonlijkheid. Goed Gekleed, is namelijk een winkel met uitsluitend kleding en accessoires, ook hier is alles schoon en fris, zijn de paden ruim, wordt er op kleurthema gewerkt en de koffie (met koekje!) is er gratis. De filiaalleider heeft jarenlange ervaring bij een bekende damesmodezaak en dirigeert met strenge doch lieve hand de winkel in een strak regime. De presentaties doen werkelijk niet onder voor een reguliere modezaak, maar regulier is het zeker niet.

Mooie samenwerking

Goed Gekleed is namelijk een samenwerkingsverband tussen Het Goed en de stichting Pameijer. Het pand is eigendom van Pameijer en er is hier een heuse dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Binnen het pand zijn er vijf afdelingen: de winkel, hier helpen de cliënten met het vullen van de winkel, maken ze praatjes met de klanten, ze schenken koffie in, helpen bij de kassa, doen schoonmaakwerkzaamheden en voor eerlijk advies kun je altijd bij een van hen terecht. Kortom, ze doen daar alles wat er in een winkel gedaan moet worden. Dan hebben we het achterhuis. Hier wordt de voorraad van de winkel binnengebracht, uit gesorteerd, opgehangen, gestreken als dat nodig is en opgevouwen voordat het naar het grote sorteercentrum gaat.
Boven de winkel zijn er nog drie afdelingen: kunst, textiel en sinds kort Pameijer Print. Op de kunst afdeling maken cliënten de mooiste schilderijen, mozaïeken, kaarten en wijnzakken. Bij textiel wordt gevilt, denk hierbij aan kattenmanden, omslagdoeken, sieraden, er wordt wol gesponnen, er worden snuffelmatten gemaakt en dekens gebreid. En sinds kort is er een echte kopieershop bijgekomen met Pameijer Print.

Maak kennis met ons

Een ontzettend dynamische locatie dus. Op donderdag bijvoorbeeld vinden er ‘shop in shop’ sessies plaats, dan zitten er cliënten van de creatieve afdelingen in de winkel om hun werk te laten zien. Spreek ze gerust aan, ze zijn ontzettend trots op wat ze doen en terecht. De sfeer bij Goed Gekleed is altijd speels en vrolijk, soms hebben de cliënten hun emoties iets minder goed onder controle en kan het wat luidruchtig zijn, maar kom binnen en doe gezellig mee, dat vinden wij alleen maar leuk. Er is niets om bang voor te zijn, want echt deze mensen zijn eerlijk en puur en niet anders dan jij en ik. Zij maken met zijn allen het goede verhaal van Goed Gekleed.

Goed Gekleed, Middenbaan Noord 43, 3191 EM Hoogvliet

Eerdere goede verhalen uit Hoogvliet:

José werkt met veel plezier bij Goed Gekleed