Iedereen heeft recht op passend werk

Organisaties slaan handen ineen om werkzoekenden verder te helpen

Het is 1 mei, de dag waarop wereldwijd wordt stilgestaan bij het universele mensenrecht op werk. Werk is het recht voor iedereen om een volwaardig leven te leiden op een betekenisvolle manier, samen met anderen. Werk is bepalend voor je identiteit en de beste methode om uit armoede of sociaal isolement te komen.

De werkloosheid is de afgelopen 10 jaar nog nooit zo laag geweest. Toch hebben ruim 1 miljoen Nederlanders geen werk of zouden meer willen werken (bron CBS). Mensen met talenten staan aan de kant; mensen die graag mee willen doen. Kringloopwarenhuis Het Goed brengt op dinsdag 14 mei in twaalf van haar vestigingen lokale organisaties op het gebied van sociale werkvoorziening, zorg, welzijn en onderwijs bij elkaar. Doel is om de mensen die weer aan de slag willen verder te helpen. Iedereen die zijn of haar plek op de arbeidsmarkt wil (her)vinden is deze dinsdag tussen 11.00 en 15.00 uur van harte welkom om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn.

Mogelijkheden zijn legio

Tijdens de manifestatie Ontmoet bij Het Goed op 14 mei kunnen werkzoekenden met deskundigen van verschillende organisaties praten over hun specifieke situatie en wensen. Er wordt gekeken naar interesses en talenten, mogelijkheden voor passend werk en de benodigde vervolgstappen. De mogelijkheden zijn legio: van vrijwilligerswerk tot aangepaste werkplekken en van regulier werk tot specifiek werken en leren voor jongeren.

Leer- en werkmogelijkheden

Daarnaast wordt een rondleiding gegeven om te laten zien welke leer- en werkmogelijkheden Het Goed te bieden heeft. Als sociale onderneming zet Het Goed zich al meer dan 25 jaar in voor het creëren en vergroten van werkkansen voor mensen die dat extra nodig hebben. Als het aan Het Goed en alle lokaal deelnemende organisaties ligt is er voor iedereen een plek op de arbeidsmarkt.
Ontmoet bij Het Goed is een evenement voor iedereen die graag (weer) aan de slag wil en wil weten wat daarvoor de beste plek is en hoe je dat aanpakt. Aanmelden is niet nodig.

De volgende vestigingen en partners nemen deel aan het evenement Ontmoet bij het Goed:
Het Goed Best met partners WSD, Gemeente Best, WBO
Het Goed Boxtel met partners WSD, WBO
Het Goed Deventer met partner Deventer Werktalent
Het Goed Eindhoven met partners Ergon, Lunetzorg
Het Goed Emmen met partners, Daat, Toolbox, Menso, At home first, De Toegang
Het Goed Enschede met partners St. Surplus, Werkplein Twente, ZAZ
Het Goed Hengelo met partners SWB, Servicepunt vrijwilligers, Gemeente Hengelo, VSO ‘t Korhoen
Het Goed Hoogeveen met partners Daat, Stark
Het Goed Nijmegen met partners Pluryn, RIBW Nijmegen en Rivierland, Driestroom, Iriszorg, gemeente Nijmegen, vrijwilligerscentrale
Het Goed Roermond met partners Westrom, gemeente Roermond, PSW, Kr8tig
Het Goed Schiedam met partners Pameijer, Stroomopwaarts
Het Goed Schijndel met partner WSD

 

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.