Het Goed Vlaardingen support buurtinitiatief Abeltje

Abeltje is nu al weer een paar weken open…

Abeltje is een project waar verschillende partijen (buurtbewoners en verschillende instanties) samenwerken om een gezellige huiskamer in de wijk te organiseren. In de Rivierzone wonen veel senioren en zij wilde graag een plek in de buurt om elkaar te ontmoeten en om met elkaar activiteiten te kunnen ondernemen.

De initiatiefnemers zijn blij met de betrokkenheid en de belangstelling uit de buurt. Buurtbewoners komen gezellig buurten tijdens de koffie en theeochtenden, brengen een bezoek aan het wijkspreekuur, komen nog bruikbare spullen afgeven voor Abeltje of steken zelf de handen uit de mouwen. Ook zijn er al een aantal buurtbewoners die hebben aangegeven mee te willen helpen. Dat is ontzettend fijn want zo kan Abeltje uitgroeien tot een fijne plek voor en door buurtbewoners.

Vanuit Seniorenwelzijn in Vlaardingen zijn prachtige tafels en stoelen geleverd zodat ze er goed bij zitten. Maar ook vanuit Het Goed Vlaardingen is er support. Bij Abeltje zijn ze heel blij met de samenwerking met kringloopwarenhuis Het Goed. Vorige week nog brachten ze een bezoek aan het kringloopwarenhuis. Na een hartelijke ontvangst en de kennismaking met de mensen van Het Goed, kregen ze een uitgebreide rondleiding. Het Goed sponsort Abeltje en daarom mochten ze samen inventaris en spellen uitzoeken. De initiatiefnemers zijn hier heel blij mee en vooral ook dankbaar met deze ondersteuning. Vastbesloten om er met samen iets moois van maken!

Bij Abeltje aan aan de Abeltasmanlaan 78 in Vlaardingen is al van alles te doen. Maar suggesties voor activiteiten en helpende handen zijn altijd welkom! Woon je in de buurt, stap dan gerust eens binnen.