Het Goed past bij de idealen van Benjamin

Benjamin Lezaire werkt sinds mei 2018 bij kringloopwarenhuis Het Goed in Lelystad. Benjamin is hier Teamleider voor de afdeling meubels en daarnaast leidinggevende voor het achterhuis en logistiek. Een heel verantwoordelijke baan dus.
Wat werken bij Het Goed speciaal maakt voor Benjamin, dat zijn voor hem verschillende aspecten. Speciaal vanwege de mensen die er werken en speciaal omdat het prima aansluit bij zijn eigen idealen.  Dus zowel het sociale aspect als hergebruik van producten zijn voor hem belangrijk. Het Goed past bij Benjamin en Benjamin past bij Het Goed.
Toen hij kwam was de winkel op De Meent nog maar net open en moesten ‘oude’ klanten nog wennen aan de nieuwe locatie. Vandaag de dag weten steeds meer, ook nieuwe klanten, de winkel te vinden. De nieuwe locatie helpt daar volgens Benjamin zeker mee, lekker dicht bij het centrum.

Wat maakt Het Goed

Volgens Benjamin onderscheidt Het Goed zich duidelijk van andere kringloopwinkels. Vooral op het gebied van kleding is het bijna niet te onderscheiden van een normale kledingwinkel, aldus hem. Daarnaast valt de mooie presentatie van de spullen op. En Het Goed lunch café met een lekker kopje koffie past prima bij het kringloopshoppen. Lekker even bijkomen.

Sociale ontmoetingsplek

Benjamin kent veel vaste klanten, ze maken regelmatig een praatje. Het Goed is ook een sociale ontmoetingsplek voor mensen. Mensen op zoek naar kringloopgelukjes, groot en klein, maar ook op zoek naar een ontmoeting. Benjamin benadrukt dat Het Goed er zeker ook voor mensen met een kleine portemonnee is.

Goed doen

En voor mensen die het echt heel moeilijk hebben, daarvoor heeft Het Goed een mooie samenwerking van Stichting Ido. Stichting Ido helpt waar geen helper is. Dat zijn mensen die het dus echt heel hard nodig hebben. Benjamin vertelt dat Het Goed zorgt dat mensen die via de Stichting bij Het Goed komen, voor een vast bedrag spullen mogen uitzoeken. Dat geeft hem een extra goed gevoel om dit te mogen doen.
Benjamin is heel trots op het werk dat hij doet. In het begin vond hij het lastig uit te leggen waarom hij hier met zoveel plezier bij een kringloopbedrijf werkt, maar hij kan het steeds beter uitleggen. Hij vertelt dan over de maatschappelijke rol van Het Goed en wat hergebruik voor voordelen biedt. Voor Benjamin is het vooral goed omdat het zo dicht bij zijn idealen ligt.

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.