Recordaantal geruilde kledingstukken bij de grootste kledingruil van Nederland

Bij kringloopwarenhuis Het Goed willen we de beweging naar tweedehands versnellen. Dit realiseren we dagelijks in onze 30 frisse warenhuizen verspreid over het land. Als onderdeel hiervan organiseren we jaarlijks verschillende evenementen, waaronder de kledingruil. Op zaterdag 20 april stond er weer een nieuwe editie op de planning, en de impact die we samen hebben weten te bereiken, was werkelijk verbluffend.

Veel enthousiasme

Gedurende de dag verwelkomden we talloze klanten in onze warenhuizen die hun kleding kwamen ruilen en winkelen. Kledingstukken die wellicht al geruime tijd ongedragen in de kast lagen of niet langer aan de persoonlijke smaak voldeden, kregen een nieuw leven bij een ander. Het enthousiasme onder alle klanten en medewerkers was fantastisch. Er werd prachtige kleding werd ingeleverd en veel mensen bleven wat langer hangen, omdat de rekken maar gevuld bleven worden met nieuwe kleding.

Geweldige resultaten; een record te pakken

Wat heeft dit landelijke evenement opgeleverd, behalve de velen mensen die met een nieuwe outfit huiswaarts keerden? Er namen maar liefst 2800 mensen deel aan de kledingruil, waarbij in totaal 20.805 kledingstukken een nieuwe eigenaar kregen. Het idee dat iemand anders nu in jouw oude broek of shirt de show steelt en er veel plezier aan beleeft, maakt het geheel extra bijzonder.

Impact op milieu

Wat de kledingruil nog meer speciaal maakt, is de positieve impact ervan op duurzaamheid. Door samen kleding te ruilen in plaats van nieuwe kleding te kopen, verminderen we onze ecologische voetafdruk door het gebruik van grondstoffen en de CO2-uitstoot te verminderen die gepaard gaat met de productie van nieuwe kleding.

We zijn ontzettend trots op de impact die we gezamenlijk hebben bereikt. Alleen door samen te werken kunnen we de beweging naar tweedehands versnellen. Laten we van tweedehands onze eerste keuze maken en kleding met elkaar blijven ruilen, zodat deze nog een seizoen langer mee kan gaan.