GoudGoed kringloop en Het Goed starten samenwerking in Groningen

WerkPro en Het Goed sloegen de handen al eerder ineen, maar hebben nu ook een intentieverklaring getekend om samen de kringloopbedrijvigheid in Groningen te versterken. Het doel? Op korte termijn een ‘kringloopboulevard’ ontwikkelen in de gemeente Groningen. Door samen te werken met Werkpro streven we ernaar om samen meer hergebruik en meer sociale participatie in Groningen mogelijk te maken.  

WerkPro is een sociale onderneming die werk maakt van een inclusieve samenleving in Noord-Nederland. Vanuit die visie exploiteert WerkPro onder de naam GoudGoed een aantal kringloopwinkels. Op dit moment zijn de partijen op zoek naar een geschikte locatie in Groningen om dit plan tot uitvoering te brengen: een winkel van GoudGoed en een filiaal van Het Goed, gevestigd op één locatie of in naburige panden. 

De samenwerking heeft meerdere voordelen. Met gebundelde krachten krijgen nog meer spullen een tweede leven. Daarnaast wordt het voor klanten makkelijker om te kiezen voor duurzaam én betaalbaar; en creëren we werkgelegenheid en participatiemogelijkheden voor nóg meer mensen. De kringlooppartijen vullen elkaar zo perfect aan.  

Op lange termijn willen WerkPro en Het Goed onderzoeken of de samenwerking kan worden uitgebreid, bijvoorbeeld in lokaal hergebruik van textiel. Deze samenwerking zal de circulaire en humane economie in Noord-Nederland een mooie slinger geven!