Goed gespaard [actie gesloten]

Deze leergierige pup wil graag naar school met één doel: geleidehond worden. Dit om straks, na een gedegen opleiding, het leven van mensen met een beperking te verbeteren. Maar 2 jaar studeren kost geld. Daarvoor is jouw hulp nodig!
Bij Het Goed wordt op dit moment al in zeven vestigingen flink gespaard. Zo kunnen mensen doppen inleveren bij Het Goed Best, Het Goed Boxtel, Het Goed Nijmegen, Het Goed Roermond, Het Goed Schijndel, Het Goed Sittard en Het Goed Venlo. Vanaf september kunnen ook doppen worden ingeleverd bij onze nieuwe vestiging van Het Goed in Nuenen.

Alle doppen ingezameld in Limburg bij de 3 vestigingen van Het Goed gaan naar een vrijwilliger daar in de regio die zorgt dat de doppen op de juiste plek terecht komen. Alle doppen vanuit Best, Boxtel en Nijmegen gaan naar onze vestiging in Schijndel, waar collega Marcel zich al jaren inzet voor dit prachtige doel.
Marcel vertelt: “Bij Het Goed in Schijndel zamelen we al ruim 2 jaar in voor KNGF geleidehonden. Ik ben ook heel blij dat steeds meer vestigingen van Het Goed zich aanmelden, inmiddels al 7 en vanaf september 8 vestigingen. Bij ons in Het Goed Schijndel hebben de klanten 2 plaatsen om de doppen in te leveren, 1 bij aanname goederen en een verzamelbox in onze koffiecorner. Het kost de medewerkers nauwelijks tijd. Onze klanten waarderen de actie en komen de doppen regelmatig inleveren. Tijdens een grote actie tijdens ‘Goeiekope Mert’ in Schijndel zijn maar liefst 1.100 kilo doppen opgehaald. Dat was een enorm succes. In Schijndel leveren ook enkele prikdiensten hun plastic doppen bij ons in”.

Hoeveel doppen zijn er nodig voor 1 jaar puppy training?

Marcel: “Hoeveel doppen daarvoor nodig zijn is niet helemaal bekend, dat hangt ook af van de kilo prijs. Maar dat het er veel zijn dat is zeker. Er is een tijd geweest dat men maar 0.20 cent per kilo ontving. Een opleiding van een hond kost ongeveer 5.000 euro voor het eerste jaar. Alle kosten zijn hierin inbegrepen; te denken aan voer, medische onkosten en professionele begeleiding van het pleeggezin en KNGF-instructeurs. Voor deze basisopvoeding heb je ongeveer 25.000 kilo nodig oftewel ongeveer 11 miljoen doppen, best een boel.”
Marcel: “Klanten vinden het helemaal super dat Het Goed hieraan meewerkt en komen dan ook graag deze hier brengen. Vaak combineren ze het met een bezoekje aan de winkel of een kopje koffie in onze koffiecorner”.

Ook in Limburg is de actie een groot succes. Mensen brengen grote vuilniszakken vol ingezamelde doppen naar Het Goed.

Welke doppen mogen worden ingeleverd?

Bij plastic doppen kan je bijvoorbeeld denken aan:

  • doppen van mineraal- of spuitwater
  • doppen van frisdrankflessen
  • doppen van melk- of yoghurtpakken
  • doppen van fruitsappakken
  • doppen van sportdrank
  • doppen van wasmiddelen (zowel de doppen van de flessen als het doseerdopje)
  • doppen van zepen en shampooflessen
  • doppen van deo-en spuitbussen
  • doppen van slagroombussen
  • doppen van pindakaas- en chocoladepastapotten

De doppen dienen altijd schoon en droog ingeleverd te worden bij de inzamelpunten. Tevens wordt dringend verzocht om de doppen in één zak aan te leveren en niet in kleine losse zakjes. Dit bespaart het inzamelpunt heel veel tijd. In sommige dopjes zitten kartonnen- of metalen lipjes, deze moeten ook verwijderd worden.

Vrijwilliger doen het!

Aangezien zowel het inzamelen, sorteren als het transport door allemaal vrijwilligers zoals Marcel wordt uitgevoerd, komt de gehele opbrengst ten goede aan de opleiding van de geleidehonden.

Jouw plastic doppen zijn dus geld waard

Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden dus een vergoeding. Gooi daarom de dopjes van frisdrank en melkpakken niet meer weg, maar breng ze naar een van de vestigingen van Het Goed in Best, Boxtel, Nijmegen, Roermond, Schijndel, Sittard, Venlo en vanaf begin september in Nuenen.
Je steunt niet alleen de opleiding van de geleidehonden, maar spaart ook nog eens het milieu.

https://geleidehond.nl/…/steun-o…/kom-in-actie/doppen-sparen

Samen maken we Het Goed.