Expositie Jan Geusebroek

 

Dhr. Jan Geusebroek, kunstschilder van beroep, geboren op 6 juli 1922 en overleden in 2015, heeft zijn hele leven gewijd aan het schilderen. We mogen zeggen een productief leven, waarbij hij geïnspireerd werd door allerlei onderwerpen van portretten tot stadsgezichten van stillevens tot landschappen maar vooral ook door bomen. Onderwerpen die hij op een voor hem kenmerkende wijze wist vast te leggen.

In 2022 zou hij 100 jaar geworden zijn. Dit was de aanleiding voor de familie om te gaan zoeken naar een manier om Jan nog eenmaal op grootse wijze te eren. Zijn productieve leven laat immers een groot aantal schilderijen na en hun gedachte was om daar een expositie mee te organiseren. Maar hoe pak je dit aan? Al snel kwam Het Goed in beeld en werden er contacten met Elles Kempers, commercieel directeur Het Goed, gelegd. Na de eerste contacten werd al snel duidelijk dat een landelijke expositie van Jan’s werken bij Het Goed in alle 30 vestigingen prima in de gedachtegang van de familie past.

Nadat de familie een selectie van de werken had gemaakt bleken er zo’n 500 schilderijen en 1000 tekening en aquarellen voor de expo geschikt.
Inmiddels zijn deze over de 30 vestigingen van Het Goed vestiging verdeeld.

In onderling overleg is als landelijke expo startdatum 7 maart 2022 gekozen. De officiële opening zal plaats vinden bij Het Goed Sittard om 10:30 uur. Senator Ton Raven zal de openingshandeling verrichten. De verkoop start op 14 maart.

Voor meer informatie over leven en werk van Jan Geusebroek: www.jangeusebroek.nl

Nog meer nieuws…..

Onder het toeziend oog van senator Ton Raven en filiaalleider Sonja Janssen
mochten wij een schilderij van Jan Geusebroek aan de voorzitter van
de 1ste Kamer prof. dr. Bruijn overhandigen.
Het schilderij krijgt een mooi plaatsje; een verdiend en mooi eerbetoon!

 

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.