Eritrese vrouwen lopen stage bij Het Goed

Begin 2018 telt de gemeente Geldrop Mierlo 150 Eritrese vluchtelingen met een tijdelijk verblijfsvergunning. Om een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd te krijgen moeten zij binnen 3 jaar hun inburgeringsdiploma halen en werk hebben. Dat is natuurlijk een pittige opgave voor mensen die nog zoveel van het land moeten leren.

In 2018 tot begin 2019 zijn deze statushouders begeleid door welzijnswerkers en vrijwilligers van de LEV groep (vluchtelingenwerk). Het is een mooie opstart, maar de doelstelling die vooraf is afgesproken, lijkt zo niet haalbaar. Tijd voor actie. Er komt wordt een intensieve(re) begeleiding en samenwerking opgestart die moet gaan zorgen voor zelfredzaamheid, integratie én werk. Het Goed in Geldrop gaat hierin een belangrijke rol spelen. 13 Eritrese vrouwen mogen 32 uur per week aan de slag bij Het Goed.

Binnen deze 32 uur doen ze niet alleen werkervaring op, ze krijgen naast (en tijdens)de inburgering extra activiteiten aangeboden die de inburgering bevorderen.  Zo krijgen ze taaltraining en empowerment trainingen; werken aan vertrouwen, onderdeel zijn van een team, weerbaarheid, motivatie en sociale en communicatieve vaardigheden. Daarnaast krijgen ze fietstraining, computerles en natuurlijk een werkstage bij Het Goed.

In het opleidingstraject ‘ZO WERKT HET GOED!’ gaan ze aan de slag op de winkelvloer per 2 tallen onder een allround medewerker van Het Goed.

En zo ziet dit alles er in de praktijk uit…….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij wensen de dames nog heel veel succes bij Het Goed en we hopen zo bij te dragen aan een snelle integratie van deze vrouwen in de Nederlandse samenleving.