Heb jij spullen die je niet meer nodig hebt? Wij zijn er blij mee.

Ophaalafspraak maken

Durlinger en Het Goed gaan samenwerken

Inzameling van herbruikbare schoenen bij Durlinger

Durlinger en Het Goed zetten zich samen in, om met de inzameling van herbruikbare schoenen, een bijdrage te leveren aan een beter milieu.

Vanaf zaterdag 25 maart is het mogelijk om schoenen die niet meer gedragen worden in te leveren bij één van de 42 Durlinger winkels. Door de samenwerking met kringlooporganisatie Het Goed wordt ingezet op levensduurverlenging. Zoveel mogelijk schoenen zullen lokaal worden hergebruikt, hiermee wordt de afvalberg kleiner en wordt CO2-uitstoot voorkomen.

Roger Durlinger, directeur van Durlinger: “Bij Durlinger zetten we ons in voor duurzaamheid. We vinden het zonde als schoenen in de kast blijven staan en gunnen ze een nieuwe blije eigenaar. Door de samenwerking met Het Goed kunnen schoenen worden ingezameld en zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk schoenen een tweede leven krijgen. Zo dragen we op een mooie manier bij aan het milieu.”

Willem van Rijn, directeur van Het Goed: “We zijn blij met deze samenwerking met Durlinger. Het is essentieel om spullen, waaronder schoenen, langer te gebruiken. Bovendien bieden we door deze samenwerking aan meer mensen de kans om waardevolle werkervaring op te doen. Met elkaar leveren we zo een bijdrage aan een circulaire én inclusieve samenleving.”

Klanten van Durlinger worden opgeroepen om schoenen die zij niet meer dragen in te leveren bij haar schoenenwinkels. Als dank hiervoor ontvangt de klant een waardebon van €5 die te besteden is bij Durlinger. Het Goed zorgt dat de ingezamelde schoenen in haar sorteercentra worden gecontroleerd. Schoenen die aan de kwaliteitscriteria voldoen zullen via de kringloopwarenhuizen van Het Goed een tweede leven krijgen.

In deze winkels is naast schoenen, een uitgebreid assortiment van tweedehands items is te vinden, waaronder kleding, meubels en woonaccessoires.

Tekst gaat door onder afbeelding

Het Goed x Durlinger

Over Durlinger

Meer dan 140 jaar geleden opende Joseph Durlinger zijn eerste schoenenwinkel in Sittard. Sindsdien is Durlinger gestaag gegroeid. Op dit moment telt Durlinger 42 schoenenwinkels in Limburg, Brabant Gelderland en Zeeland. Ruim 250 medewerkers proberen elke dag mensen blij te maken met schoenen. www.durlinger.com

Over kringloopwarenhuis Het Goed

Het Goed is een sociale onderneming met 31 eigentijdse kringloopwarenhuizen en 6 textielsorteercentra door heel Nederland. Vanuit de missie ‘werk maken door hergebruik’, zet Het Goed zich samen met gemeenten en andere partners in voor een inclusieve en circulaire samenleving. Bij Het Goed zijn ruim 1.750 medewerkers werkzaam, waarbij het merendeel speciaal op hen afgestemd werk wordt geboden en daarmee de kans krijgen om werkervaring op te doen en door te stromen naar een reguliere baan of vervolgopleiding.

Met haar aantrekkelijke, frisse uitstraling, ruime aanbod en goede service trekken de kringloopwarenhuizen van Het Goed miljoenen bezoekers per jaar, dagelijks wordt aan ruim 30.000 stuks een tweede leven gegeven. Het Goed draagt het Keurmerk kringloopbedrijven/100%Kringloop en is PSO-gecertificeerd.

Durlinger en Het Goed gaan samenwerken