Debutantenbal

Soms schreeuwt een huishouden gewoon om kastruimte. We wonen immers niet allemaal in voormalige limonadefabrieken of Groene Kruisgebouwen. We moeten roeien met de huiselijke riemen die we hebben. Dus laten we zeggen: je hebt opgeruimd. Een frisse start.
Voor een verhuizing moet je grondiger te werk gaan. Uit alle hoeken en gaten komt onverwacht huisraad tevoorschijn. Je staat versteld hoeveel spullen een mens kan hebben.

Bruikbare zaken weggooien is zonde. En niet alleen zonde; we moeten echt op een nieuwe manier gaan nadenken over bezit, hergebruik en weggooien. Zie hier het bestaansrecht van dekringloopwinkel.

Dus hup, je kledingkast doorworstelen en daadkrachtig alles sorteren. Met jouw overbodige kleding ga je vervolgens naar de plek waar je afscheid van ze neemt: Het Goed. Goed voor mens & milieu.

De kringloopwinkel is een spiegel van de samenleving. Het is er altijd kleurrijk en spannend. Er liggen prachtige verhalen verstopt tussen de goederen op de schappen. Veel mensen weten dit. En zij komen met regelmaat, sommigen zelfs iedere dag.

Er zijn ook mensen die nog nooit in een kringloopwinkel zijn geweest, omdat ze denken dat er alleen overjarige jurken van slordige tantes te vinden zijn. Of ze halen hun neus op voor een tweedehands damestasje. Of hebben werkelijk geen idee wat een prachtige beeldjes daar tussen het porselein kunnen staan.

Zoals deze porseleinen dame. Wachtend in een smetteloze witte jurk, klaar voor het bal. Het lijkt wel een debutante. Beetje nuffig, maar toch best lief. Een debutante zet de eerste stap in een voor haar nog onbekende wereld. Dat is spannend maar ook het begin van iets nieuws.

Als iedere bezoeker als frisse start nou eens iemand meeneemt die nog nooit in de kringloopwinkel is geweest? Zeg maar een debutant. Het vriendelijke personeel en de regelmatige bezoekers zullen het groentje graag bij de hand nemen. Zodat de beginner snel op eigen kracht leuke accessoires voor interieur en kleding kan ontdekken. En bij het volgende bezoek alle overtollige huisraad afgeeft en zelf natuurlijk ook weer een debutant meeneemt!

Met dit debutantenbal wordt dan een bescheiden bijdrage geleverd aan een frisse start voor mens en milieu. Als dat geen wonderschoon begin is voor 2018! Daar kan toch geen goed voornemen tegenop?