Binnenkijken bij paradijsvogel Pieter uit Harderwijk

Elke dag verwelkomen wij met plezier talloze blije klanten in onze frisse kringloopwarenhuizen. Terwijl de ene klant door de kledingrekken struint, op zoek naar tweedehands schatten, is de ander wekelijks op jacht om zijn verzameling lp’s uit te breiden. Dit wekt onze nieuwsgierigheid naar hun verhalen. Vandaag laten we je graag kennismaken met Pieter, een kleurrijke man met een vrolijke verzameling spijkerjasjes.

Op een druilerige vrijdagochtend in juni gingen we op pad, op bezoek bij Pieter uit Harderwijk. De deur gaat open en we zien een kleurrijke man staan die ons vriendelijk begroet en van harte uitnodigt in zijn huis. Uit de boxen klinkt David Bowie en aan de kast hangen spijkerjasjes in alle kleuren van de regenboog.

Elke dag stapt Pieter op de fiets naar Het Goed. Hier is hij vaste klant en veel mensen in Harderwijk herkennen Pieter door de vrolijke kleuren die hij draagt en combineert. Zo kwamen wij ook in contact met Pieter, hij vond een binnenkijker gelijk een leuk idee.

(Tekst gaat verder onder foto’s)

Het interieur van Pieter is als een tijdscapsule naar de jaren ‘80. Er hangt prominent een Cha Cha poster van Herman Brood aan de muur. Er is een hoek ingericht speciaal voor zijn elektrische gitaren, aangekleed met een Pink Floyd poster.

Pieter is een kleurrijke verschijning; van zijn schoenen tot het hoedje op zijn hoofd. Spijkerjasjes heeft hij in elke kleur van de regenboog, met bijpassend een sjaaltje, hoedje en jeans. Hij geniet ervan om zich te kunnen uiten in zijn kleding. “Dit roze spijkerjasje is mijn favoriet. Het staat gay. Ik ben dat niet, maar ik vind dat gewoon leuk.” 

(Tekst gaat verder onder foto’s)

Muziek is een grote passie van Pieter. Speciaal voor cd’s komt hij dagelijks op zijn fiets naar Het Goed in Harderwijk. “Elke dag sta ik om 10 uur voor de deur.” Zijn muzieksmaak is terug te zien op zijn t-shirts. Pink Floyd, The Doors, David Bowie en Ramones; hij heeft een grote collectie. Die bandshirts verft Pieter zelf, in dezelfde vrolijke regenboogkleuren als zijn spijkerjasjes.  

Bij Pieter zie je overduidelijk de passie voor muziek terug in zijn interieur. Is jouw interieur ook een afspiegeling van je passies? Stuur ons gerust een berichtje op Instagram @hetgoed, we zijn dol op jullie binnenkijkers! 

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.