Beroepsmuzikant koopt ‘Roermondse’ viool

De oorsprong van dit goede verhaal ligt in het feit dat Het Goed haar goederen sinds februari 2021 deels online verkoopt. De verkoop gaat via Marktplaats, Facebook en Instagram.

Zo ging kringloopwarenhuis Het Goed in Roermond, net als andere collega vestigingen, producten online verkopen via Marktplaats. Een nieuwe manier van verkopen, maar een van de weinige mogelijkheden om nog wat te verdienen in deze tijd. Het was voor iedereen even wennen, maar gaandeweg ging het steeds beter, nam het enthousiasme zichtbaar toe en vond iedereen het leuk om te doen. Ook al was het contact met klanten online, er was toch weer, dat voor iedereen belangrijke, klantcontact.

Deze nieuwe manier van werken, het online verkopen, levert bij onze collega’s van Het Goed Roermond dit mooie onderstaande verhaal op.

Bij ons werd enige tijde geleden een prachtige viool ingeleverd. Onze verbazing was groot, want zo’n bijzonder instrument zien we niet vaak binnenkomen. Een instrument waar menig muziekliefhebber blij van wordt.

Met een paar goede foto’s hebben we het instrument op Marktplaats gezet. Er meldde zich al snel een geïnteresseerde uit het Westen van het land. Meneer zocht contact met de winkel omdat hij zeer geïnteresseerd was en het instrument graag wilde kopen. Maar hij had haast en was misschien even niet bereikbaar in verband met een repetitie. Dat maakte ons natuurlijk wel een beetje nieuwsgierig naar de achtergrond van deze koper. Na de repetitie meldde de koper zich direct terug. Meneer betaalde de viool met een online overboeking en wij hebben ervoor gezorgd dat het instrument, zorgvuldig verpakt, op transport ging richting de nieuwe eigenaar.

Nadat de viool in goede orde ontvangen was, hebben we contact gezocht en we waren zo vrij om naar de reden van de aankoop te vragen. Uiteraard ook benieuwd naar zijn de ervaringen met onze service .
Meneer laat ons weten violist te zijn bij een Nederlands beroepsorkest. Hij schrijft in zijn reactie aan ons: “De viool heb ik als docerend musicus gekocht voor een van mijn leerlingen. Wij gaan het instrument opknappen en gebruiken. Ons contact was fantastisch echt een dikke 10! Snel, betrouwbaar en zeer soepel.”

Wat een mooie woorden en een mooi verhaal! Hier houden wij een GOED gevoel aan over. 

Team Het Goed Roermond