Ada: “Boeken zijn altijd mijn passie geweest.”

In onze winkel zetten onze medewerkers zich dagelijks in om jou van dienst te zijn. Maar wie werken er eigenlijk allemaal bij ons? Vandaag stellen we je voor aan Ada. Ada werkt bijna 10 jaar in onze winkel.

Ik ben Ada de Vries en in de vestiging in Lelystad zorg ik ervoor dat boeken een tweede leven krijgen.
Boeken nemen al mijn hele leven een belangrijke plaats voor mij in. Ik heb een opleiding tot bibliothecaris gevolgd  en ben jaren hoofd van een openbare bibliotheek geweest.

“Ik miste mijn boeken en het directe contact met collega’s”

Nadat ik ruim twintig jaar geleden naar Lelystad ben verhuisd heb ik de eerste jaren thuis als corrector voor een uitgeverij gewerkt. Dat was leuk werk en bovendien goed te combineren met de schoolgaande kinderen, maar ik miste wel mijn boeken en het directe contact met collega’s.

Door boekenmedewerker bij Het Goed  te worden heb ik daar een oplossing voor gevonden, en dat terwijl ik toen al 10 jaar in Lelystad woonde en nog nooit van het Goed had gehoord. In Lelystad werk ik 4 dagen op de boekenafdeling en sinds kort horen ook de andere media, zoals cd’s, platen  en dvd’ s daarbij.  Daarnaast ondersteun ik één dag per week de boekenmedewerkers in de vestiging van Het Goed te Harderwijk.

“Elke dag ben ik weer nieuwsgierig wat er binnenkomt”

Boeken zijn altijd mijn passie geweest.  Elke dag ben ik weer nieuwsgierig wat er aan nieuwe boeken en media binnenkomt. Dat is veel gevarieerder dan bij een gewone boekwinkel en vaak zijn het boeken die helemaal nergens meer te koop zijn. Als ik in de winkel bezig ben krijg ik vaak vragen van klanten, soms zijn ze op zoek naar een specifiek boek. Van veel klanten weet ik wat ze graag lezen of willen lezen. Zoeken ze een bepaalde titel  van een boek , dan hou ik de aanvraag drie maanden voor ze vast. Komt het betreffende boek binnen dan bel ik de klant, dat hoort bij de service.

“Ik voel me een beetje jarig”

Bijzonder is dat ik mijn werk (hobby ?  kan uitvoeren bij een bijzondere organisatie. Het opnieuw in omloop brengen van boeken past helemaal in de missie van Het Goed:  werk maken van hergebruik, door gebruikte spullen een tweede leven te geven , en het bieden van passend werk aan mensen met een (tijdelijke) afstand tot de arbeidsmarkt. En nu ik zo bezig ben met het inrichten van deze nieuwe afdeling, voel ik me gewoon een beetje jarig, wat een mooi cadeau!

Het Goed is vanaf 25 januari in een mooi pand in het centrum van Lelystad aan De Meent gevestigd.