Passend werk voor iedereen

Het Goed is vooral bekend als kringloopwinkel waar je je oude spullen kunt inleveren en waar je leuke, bijzondere spullen kunt kopen voor een lage prijs. Minder bekend is dat wij heel veel doen op het gebied van werkgelegenheid. Dat doen we omdat wij vinden dat iedereen een kans verdient op het vinden van passend werk. Samen maken we Het Goed.

In totaal werken er 1.215 medewerkers bij ons. Een groot deel daarvan heeft geen vaste aanstelling, maar werkt op tijdelijke basis in onze winkels. Het gaat hierbij om mensen die al een tijd geen werk meer hebben gehad, om mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, om reclassanten en om vrijwilligers en stagiaires. De precieze onderverdeling is: WSW/participatiemedewerkers (523); vaste dienstverbanden (292); vrijwilligers (173); weekend- en vakantiehulpen (158); stagiaires en overige medewerkers overig (146).

Sociaal ondernemen

Een groot deel van onze medewerkers heeft begeleiding nodig. Wij hebben hier een speciale methode voor ontwikkeld. Hiervoor hebben we al sinds 2012 de hoogste PSO-certificering ontvangen. Dit houdt in dat het we Nederland tot de koplopers behoren op het gebied van socialer ondernemen. Daar zijn we ontzettend trots op. Het toont aan dat we met onze aanpak het verschil weten te maken.

In onze winkels kunnen deze medewerkers wennen aan het weer hebben van werk en het verrichten van werkzaamheden. Hierdoor komen zij in een normaal werkritme. Dat heeft in de meeste gevallen ook een positieve uitwerking op hun persoonlijke leven. Zo neemt hun zelfvertrouwen toe en voelen mensen zich weer nuttig. En doordat zij zich beter voelen en weer werkervaring hebben, neemt de kans toe dat zij op termijn ook weer regulier werk vinden.

Even voorstellen

Han en Anneke

“Op een goede dag tikken we met gemak zo’n honderd dozen weg.”

Jessica

"Je groeit hier als medewerker en ook als mens."

Sander

“Ik krijg hier heel veel ruimte om mezelf te zijn.”
Werken bij Het Goed

Werken bij Het Goed

Is je belangstelling gewekt en wil jij solliciteren bij Het Goed? Bekijk dan onze actuele vacatures op Werken bij Het Goed. Een open sollicitatie mag natuurlijk ook, daarvoor kun je het contactformulier gebruiken.

Als erkend leerbedrijf plaatsen wij regelmatig stagiaires van MBO’s en ROC’s. Wil jij ook stage lopen in een van onze winkels? Neem dan contact op met een vestiging bij jou in de buurt. Zij kunnen je vertellen of er stageplaatsen beschikbaar zijn

Wil jij meer weten over stages in het kader van de participatiewet, neem dan contact op met een vestiging bij jou in de buurt.

Wil jij meer weten over een werkervaringsbaan bij ons? Neem dan contact op met een vestiging bij jou in de buurt.

Wil jij meer weten over werken bij ons via het werkbedrijf? Neem dan contact op met een vestiging bij jou in de buurt.

Wil jij je inzetten als vrijwilliger in een van onze winkels? Neem dan contact op met een vestiging bij jou in de buurt. Wij kunnen op veel afdelingen enthousiaste specialisten gebruiken, die het bijvoorbeeld leuk vinden om hun kennis over een bepaald product over te dragen.

Meer goede verhalen lees je hier