Wij helpen mensen op weg naar een reguliere baan

Onze medewerkers

Passend werk voor iedereen

Het Goed is vooral bekend als kringloopwinkel waar je je oude spullen kunt inleveren en waar je leuke, bijzondere spullen kunt kopen voor een lage prijs. Minder bekend is dat wij heel veel doen op het gebied van werkgelegenheid. Dat doen we omdat wij vinden dat iedereen een kans verdient op het vinden van passend werk.

In totaal werken er 1155 medewerkers bij ons. Een groot deel daarvan heeft geen vaste aanstelling, maar werkt op tijdelijke basis in onze winkels. Het gaat hierbij om mensen die al een tijd geen werk meer hebben gehad, om mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, om reclassanten en om vrijwilligers en stagiaires. De precieze onderverdeling is: WSW/participatiemedewerkers (452); vaste dienstverbanden (410); vrijwilligers (147); stagiaires, reclassanten, overig (146).

Sociaal ondernemen

Een groot deel van onze medewerkers heeft begeleiding nodig. Wij hebben hier een speciale methode voor ontwikkeld. Hiervoor hebben we al sinds 2012 de hoogste PSO-certificering ontvangen. Dit houdt in dat het we Nederland tot de koplopers behoren op het gebied van socialer ondernemen. Daar zijn we ontzettend trots op. Het toont aan dat we met onze aanpak het verschil weten te maken.

In onze winkels kunnen deze medewerkers wennen aan het weer hebben van werk en het verrichten van werkzaamheden. Hierdoor komen zij in een normaal werkritme. Dat heeft in de meeste gevallen ook een positieve uitwerking op hun persoonlijke leven. Zo neemt hun zelfvertrouwen toe en voelen mensen zich weer nuttig. En doordat zij zich beter voelen en weer werkervaring hebben, neemt de kans toe dat zij op termijn ook weer regulier werk vinden.

Even voorstellen

Graag stellen we je voor aan verschillende medewerkers die zich dagelijks inzetten in onze winkels en sorteercentra. Wij zijn er trots op dat ze bij ons werken.

foto bart (1)
Bart (69), doet sinds drie jaar vrijwilligerswerk bij Het Goed Lelystad

“Mijn buurman wees me zo’n drie jaar geleden op de mogelijkheid om hier vrijwilligerswerk te gaan doen. Ik kon vrijwel direct beginnen. Ik werk de hele week, maar dan halve dagen. Het uitzoeken van de spullen die bij ons binnenkomen, is mijn ding. En dan vooral huishoudelijke producten. Ook het contact met onze gunners vind ik leuk. Zij waarderen het werk dat we doen en vertellen dat ook aan je. Het Goed en de mensen die hier werken zie ik als mijn tweede familie, grap ik weleens. Maar zo voelt het echt. Ik ben elke dag onder de mensen en doe nuttig werk. Op mijn leeftijd is dat beter dan thuis zitten.”

Wil jij je ook inzetten als vrijwilliger in een van onze winkels? Neem dan contact op met een vestiging bij jou in de buurt. Wij kunnen op veel afdelingen enthousiaste specialisten gebruiken, die het bijvoorbeeld leuk vinden om hun kennis over een bepaald product over te dragen.

 

foto Indiana

Indiana (18), volgt een opleiding en loopt momenteel stage bij Het Goed Lelystad

“Tijdens mijn stage kwam ik er snel achter dat ik het werken in een winkel echt heel leuk vind. Het liefst zou ik rayonmanager worden. Daarvoor ga ik ook doorleren. Ik ken Het Goed via mijn snuffelstage van de middelbare school. Ook komen mijn ouders hier vaak. En mijn broer woont hier bijna, zo vaak is hij er. Ik vind het goed dat oude spullen worden hergebruikt. Laatst kocht ik hier een jas voor 14 euro. Op het oude prijskaartje zag ik dat ’ie 114 euro was. Dat vind ik dan zo tof! Ik merk dat ik zelf ook bewuster bezig ben met het weggooien van spullen die ik niet meer gebruik. Zo heb ik een vuilniszak vol oude kleding. Die ga ik hier binnenkort maar eens inleveren.”

Als erkend leerbedrijf plaatsen wij regelmatig stagiaires van MBO’s en ROC’s. Wil jij ook stage lopen in een van onze winkels? Neem dan contact op met een vestiging bij jou in de buurt. Zij kunnen je vertellen of er stageplaatsen beschikbaar zijn.

 

foto Asha
Asha (52), werkt al bijna 16 jaar in onze winkel in Lelystad

“Ik vind het heel goed wat Het Goed doet om mensen weer aan een baan te helpen. Als medewerker word je elke dag gestimuleerd en op weg geholpen. Met hulp van Het Goed heb ik zelf zo’n vier jaar geleden een mbo2-opleiding kunnen volgen. Daardoor ben ik beter in de taal en kan ik nu ook Engels spreken. Het leukste om te doen vind ik het prijzen van schoenen en natuurlijk ga ik heel graag met klanten om. Ik vind het leuk om het onze klanten naar de zin te maken. Ook is het fijn dat we mensen blij maken met de spullen die we hier verkopen. En dat zijn echt leuke spullen hoor. Zelf koop ik regelmatig kleding voor mijn kleinkinderen en ook voor mezelf.”

 

Magmud (59), heeft een paar maanden een stage bij ons gevolgd in het kader van de participatiewet

“Tijdens mijn stage werkte ik op de boekenafdeling. Ook plaatste ik nieuwe producten op de website. Wat me vooral bij is gebleven van mijn stage bij Het Goed is dat alle spullen waarde en betekenis hebben. De werksfeer is goed. Er werken hier hele aardige mensen. En iedereen gaat leuk met elkaar om. Als medewerker voel je de warmte en betrokkenheid. Er is veel geduld en ik kreeg goede uitleg hoe ik mijn werkzaamheden het beste kon doen. Ik kom nog regelmatig even langs voor een praatje: alleen of met mijn vrouw.”

Wil jij meer weten over stages in het kader van de participatiewet, neem dan contact op met een vestiging bij jou in de buurt.

Raymon_HetGoedLelystad
Raymon (26), volgde eerst een werkervaringsbaan bij ons en kreeg afgelopen zomer een vaste baan bij Het Goed Lelystad

“Ik kende Het Goed al wel, maar toen het werkbedrijf voorstelde om er te gaan werken stond ik niet meteen te springen. Na zo’n twee maanden ontdekte ik dat ik het toch heel leuk vond. Gelukkig waren ze ook tevreden over mij en nu heb ik een vast contract. Het leuke van mijn werk? Geen dag is hetzelfde! En ik houd wel van die afwisseling. Ik werk nu drie dagen in het magazijn, waar ik onderdelen sorteer. De overige twee dagen ben ik chauffeur. Dan gaan we bij mensen thuis spullen ophalen. Het mooiste vind ik om ouderen te helpen. De glimlach op het gezicht van zo’n oud dametje als we haar goed hebben geholpen: dat is écht tof.”

Wil jij meer weten over een werkervaringsbaan bij ons? Neem dan contact op met een vestiging bij jou in de buurt.

 

Leonie (34), is gestart met werken bij Het Goed Lelystad via het werkbedrijf

“Mijn werk hier is leuk, maar vooral het weer werken vind ik leuk. Door het werken ben ik echt veranderd. Zo kwam ik op mijn eerste werkdag binnen als een stil en verlegen meisje. Ik was er een tijdje uit geweest en dan is het best spannend om weer onder de mensen te zijn en in het werkritme te komen. Inmiddels ben veel mondiger en durf ik ook meer. Ook als ik thuis ben. In overleg met onze bedrijfsleider ben ik gestart met werkzaamheden in het magazijn. Daar sorteerde ik speelgoed. Na mijn zomervakantie merkte ik dat ik het werken zelf echt weer leuk vond. Ik had echt zin om aan de slag te gaan. De waardering die ik krijg voor mijn inzet en betrokkenheid doet mij heel goed. Momenteel werk ik in de winkel. Ook daar moest ik in het begin aan wennen, maar nu vind ik het heel leuk.”

Wil jij meer weten over werken bij ons via het werkbedrijf? Neem dan contact op met een vestiging bij jou in de buurt.

 

foto Ineke

Ineke (61), deed een open sollicitatie en is sinds afgelopen oktober telefoniste bij Het Goed Lelystad

“Ik ken Het Goed al jaren. Samen met mijn man breng ik er regelmatig spullen. Ik vind het een gezellige winkel. Ook vind ik het goed dat ze aan iedereen een kans geven om er te werken. Omdat het mij ook leuk leek hier een baan te hebben, heb ik een open sollicitatie gedaan. Ik kreeg eerst een afwijzing, maar na een dag werd ik gebeld dat ik toch aan de slag kon. Als telefoniste. Het fijne van mijn werk is dat ik echt het gevoel heb dat ik wat kan betekenen voor een klant. Laatst belde een mevrouw die bezig is met de ontruiming van het huis van haar zus. Die gaat naar een verzorgingstehuis. Ik legde haar uit hoe wij te werk gaan. Tijdens ons gesprek merkte ik dat ze ook even haar verhaal kwijt wilde. Het is niet niets om zoiets te beslissen. Dat begrip kunnen geven aan iemand geeft mij een goed gevoel.”

Wil jij ook solliciteren bij Het Goed? Bekijk dan onze actuele vacatures op Werken bij Het Goed. Een open sollicitatie mag natuurlijk ook, daarvoor kun je het contactformulier gebruiken.