Het Goed bedankt Emmen

Het Goed Emmen viert zijn op 1 november haar 25-jarig jubileum. Goed moment om de inwoners van Emmen te bedanken voor al die jaren. Regio Bedrijfsleider Heidi Pronk, betrokken bij deze vestiging sinds 1 november 1995, heeft het allemaal meegemaakt en vertelt wat Het Goed voor Emmen betekent.

Heidi: “Steeds meer mensen weten ons te vinden. Vanwege de gezellige winkel, het ruime aanbod. Velen komen ook langs voor een praatje, en toen onze goed gewaardeerde lunchcorner Goed van Smaak nog open was voor een drankje en een hapje. (Tijdelijk gesloten vanwege RIVM beperkende maatregelen). En je merkt ook aan alles dat het streven naar een circulaire economie steeds breder gedeeld wordt. Als Het Goed dragen we daar een behoorlijk steentje aan bij. Dankzij ons is er minder afval en meer hergebruik. Wat weer zorgt voor besparing op grondstoffen en minder CO2-uitstoot.”

Impact op duurzaamheid en werkgelegenheid
“We hebben dus impact op het gebied van duurzaamheid. Maar ook op werkgelegenheid. Mensen die elders op de arbeidsmarkt niet aan de slag kunnen, kunnen dat wel bij ons. Dat betekent veel. Vorig jaar hadden we op onze vestiging in totaal 84 medewerkers. Dat zijn mensen in vaste dienst, maar ook mensen met een participatiebaan, vrijwilligers, stagiaires en hulpkrachten.”

Geeft vertrouwen in de toekomst
“Behalve shoppers weten ook steeds meer gunners ons te vinden. Door die enorme aanvoer van spullen, kunnen we ons aanbod elke dag veranderen. Elke dag bieden we nieuwe spullen aan. En het publiek wordt almaar meer divers, van studenten die hun kamer leuk willen inrichten tot liefhebbers van vintage en retro en van hele duurzame shoppers tot koopjesjagers en verzamelaars van collector items. Dat geeft heel veel vertrouwen in de toekomst. Vorig jaar bezocht ruim 142.000 mensen onze winkel. Een ontwikkeling die ons, ook in deze bijzondere tijd, vertrouwen geeft voor de toekomst.”

“Hopelijk weten uiteindelijk alle mensen uit Emmen en wijde omgeving ons te vinden. Samen maken we Het Goed. Het is een hartstikke leuke plek waar je je heel makkelijk thuis voelt en waar je kunt komen om te shoppen of gewoon voor een praatje! En uiteraard kan je er herbruikbare spullen inleveren.’’

Goed om te delen
Enkele cijfers Het Goed Emmen 2019:
• Ruim 1.700.000 kg aan herbruikbare spullen ingezameld.
• Hiervan is 89% daadwerkelijk hergebruikt.
• Dit heeft gezorgd voor 1.450 ton minder CO2-uitstoot.

Lees ook het goede verhaal van Heidi Pronk, deze combinatie in één baan, dat is een geschenk!