2019; mooi resultaat voor Het Goed Sittard in het eerste jaar

Het Goed kringloopwarenhuis in Sittard kan terugkijken op een heel goed en succesvol eerste jaar. Samen met de inwoners van Sittard-Geleen en haar omliggende gemeenten is er 785.000 kilo textiel, huisraad en overig materiaal ingezameld. Dat is een prachtig resultaat voor het eerste jaar. Dit heeft ertoe geleid dat de voetafdruk van de betrokken gemeenten in de regio met 661 ton CO2 is verkleind. Dat staat gelijk aan een besparing van ruim 90.000 bomen.

Naast het verkleinen van de voetafdruk, doet Het Goed nog meer belangrijk werk. Ze wil niet alleen het hergebruik stimuleren, maar wil hiermee ook werk creëren voor mensen die de aansluiting op de arbeidsmarkt missen. Het Goed is een sociaal leer/werk bedrijf en biedt passend en betaald werk aan mensen die deze aansluiting nog missen. Dankzij de opgedane werkervaring maken ze een grotere kans op het vinden van een baan bij een regulier bedrijf. Bijna maandelijks stromen medewerkers door naar een betaalde baan elders. Deze trajecten kunnen wij alleen doen door samen te werken met partners zoals de gemeente Sittard en Kr8tig. Waarbij deze laatste zich vooral richt op het begeleiden van jongeren. Samen met Daelzicht bieden wij ook ruimte voor dagbesteding voor een aantal van hun cliënten.

samen goed gewerkt!

Het Goed Sittard is op 14 juni 2019 gestart op de nieuwe locatie aan de Rijksweg Zuid 208 in Sittard. Tot de overname eind 2018 was de winkel in de regio bekend onder de naam kringloopwinkel BisBis. Deze partner SKB (Stichting Kringloop Beheer) is nog steeds nauw betrokken bij de nieuwe winkel van Het Goed. De eerste verjaardag van Het Goed Sittard zal zeker op zaterdag 13 juni in de winkel gevierd worden, zij het bescheiden vanwege alle beperkende maatregelen die het RIVM oplegt.

Goed voor mens, milieu en maatschappij
Afgelopen jaar heeft Het Goed Sittard 76.000 klanten blij gemaakt met ruim 290.000 producten. Ook buiten de winkel zijn ze actief bezig om het hergebruik te promoten. Het Goed vindt het belangrijk inwoners mee te nemen in hun missie om Sittard te verduurzamen. Daarnaast hebben ze meerdere kleinschalige projecten in Sittard gesponsord zoals vazen voor zorginstellingen, speelgoed voor dagbestedingen maar ook samen met klanten hulp bieden aan de dierentuin in Born (adopteren Alpaca).

Diversiteit op de werkvloer
Het Goed is trots op haar diversiteit, 78 medewerkers met diverse culturele achtergronden.
Naast passend betaald werk en participatiebanen, faciliteert Het Goed ook vrijwilligerswerk en bieden ze (maatschappelijke) stages. Voor de speciale begeleidingsmethode heeft Het Goed de hoogste PSO certificering, trede 3 ontvangen. Dat houdt in dat ze in Nederland tot de koplopers behoort op het gebied van socialer ondernemen.

25 inspirerende kringloopwarenhuizen, 5 textielsorteercentra en 2 callcenters
Het Goed Sittard is één van de 25 kringloopwarenhuizen van Het Goed in Nederland. De winkel wordt gevuld met mooie herbruikbare spullen die door inwoners uit Sittard-Geleen en omliggende gemeente Het Goed worden gegund. Grote spullen, daarvoor kunnen inwoners een gratis ophaalafspraak maken. Aan Het Goed gegunde kleding gaat eerst naar het textielsorteercentrum en komt per seizoen terug. Zo vindt de klant altijd de juiste kleding voor het seizoen.

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.