Dick zegt: ‘Het is goed bij Het Goed

Deze iconische woorden sprak medewerker Dick uit bij de opening van de nieuwe winkel van Het Goed in Rotterdam Centrum in juli 2020. Trots om te mogen werken voor en bij Het Goed. Dat geeft niet alleen hem een goed gevoel, het maakt ons extra trots.

2020 is een bijzonder jaar geweest voor iedereen. Ondanks dat covid-19 Nederland in zijn greep heeft, worden er mooie resultaten geboekt door de kringloopwarenhuizen van Het Goed. De cijfers op het gebied van hergebruik en inzet van mensen laten dit hieronder zien.

 

Bekijk hier het complete jaarverslag in cijfers.

Mooie momenten om te delen …

……..

……..

……..

……..

……..

 

Over 2020

2020 ging veelbelovend van start, maar in maart  greep ook in Nederland het coronavirus om zich heen. De eerste lockdown heeft Het Goed haar winkels open kunnen houden, met opvolging van de RIVM-richtlijnen want de gezondheid van onze medewerkers en de klanten stond en staat voorop. Behalve vanwege bedrijfseconomische redenen was het met name voor onze medewerkers van belang om aan het werk te kunnen blijven. Voor een groot deel bestaan onze teams uit mensen die minder kansrijk zijn op de arbeidsmarkt; voor hen is ritme, structuur en de sociale omgeving die Het Goed biedt enorm belangrijk. Heel Nederland ging opruimen en het was topdrukte aan onze achterdeuren, terwijl in de winkels tijdelijk minder werd verkocht. Dankzij de inzet en flexibiliteit van onze medewerkers hebben we deze maanden goed doorstaan en vanaf de zomer normaliseerde de situatie zich.

In december werd helaas een tweede, en harde, lockdown noodzakelijk, en moesten ook de winkels van Het Goed hun deuren sluiten. Ook toen is de achterdeur open gebleven en hebben we achterstallig onderhoud uitgevoerd bij onze vestigingen. De magazijn werden echter steeds voller, omdat er niets verkocht kon worden. Een spannende en onzekere tijd die uiteindelijk tot medio maart 2021 heeft geduurd. Klanten waren toen weer, weliswaar op afspraak, welkom in onze winkels. Mede dankzij overheidssteun en goede afspraken met veel verhuurders en partners zijn wij deze moeilijke periode doorgekomen.

Het einde van de coronacrises is in zicht, en ik ben er enorm trots op hoe wij als organisatie deze storm al improviserende hebben weten te doorstaan. De coronapandemie heeft duidelijk gemaakt dat we als samenleving op zoek moeten naar een `nieuw normaal’, waarbij mens en milieu centraal staan. Het Goed wil hier als sociaal ondernemer graag aan bijdragen en ziet de toekomst dan ook met veel vertrouwen tegemoet.

Samen maakten we Het Goed

Willem van Rijn,

directeur