Ergon maakt Het Goed

Iedereen aan het werk, dat is het motto van Ergon

Als centrale balie voor werk in de regio Eindhoven is Ergon goed in drie dingen:
Ergon zorgt ervoor dat mensen (weer) klaar zijn voor de arbeidsmarkt. Daarnaast helpt Ergon mensen met het vinden van passend werk. En als mensen eenmaal aan het werk zijn, begeleidt Ergon hen op inhoudelijk en sociaal vlak.

Ergon helpt mensen dus naar, aan en in werk. Voor meer informatie over Ergon, zie ook https://www.ergon.nl/

In een gezamenlijke onderneming exploiteert Ergon (49%) samen met kringlooporganisatie Het Goed (51%) twee kringloopwarenhuizen (Eindhoven en Geldrop). Bij de vestiging Eindhoven is een textielsorteercentrum gevestigd, waar – door Het Goed in de regio Eindhoven – ingezameld textiel wordt gesorteerd.

In totaal werken dagelijks ongeveer 80 medewerkers in de 2 kringloopwarenhuizen en het textielsorteercentrum. Samen zorgen we ervoor dat onze winkels en sorteercentra goed lopen en geven we mensen de kans om zichzelf te ontwikkelen. Dat begint met de basis. Arbeidsfit worden, contact hebben met collega’s en klanten en in een vast ritme komen. Uiteindelijk bouwen ze bij Het Goed een prima retail cv op en stromen door naar betaald werk bijvoorbeeld bij de Hema. We werven niet vanuit een functie, maar vanuit de kandidaat. Eerst maar eens starten, dan kijken we daarna samen welke werkzaamheden het beste passen.

Lees hier over het verhaal van Nicole: https://www.ergon.nl/over-ergon/succesverhalen/74-angelique-2

Samen maken we Het Goed

Meer willen weten over de samenwerking tussen SW-bedrijven en Het Goed? Hoe kunnen we samen  meer werk maken door hergebruik? Directeur Willem van Rijn neemt je graag mee in zijn visie over een circulaire en inclusieve samenleving. (w.vanrijn@hetgoed.nl)