De mens staat centraal bij Het Goed

Samen helpen we mensen op weg

Al sinds de oprichting zoeken we graag samenwerking met partners die – net als wij – een positieve bijdragen willen leveren aan een inclusieve samenleving. Ook voor organisaties die juist willen werken aan hun inclusiviteit, ook daarvoor zijn we gesprekspartner.

Samen creëren we arbeidskansen. We zorgen er voor dat mensen zich kunnen ontwikkelen naar vermogen en vergroten daarmee hun kans op doorstroom naar werk.

Als PSO gecertificeerd mens-ontwikkelbedrijf bieden we leerwerktrajecten aan deelnemers. Iedereen, op elk niveau, start met een training Veilig werken en een Blije klanttraining; je krijgt bij ons een winkelervaring met een glimlach. Vervolgens leren deelnemers werknemers- en/of vakvaardigheden onder begeleiding van ervaren collega’s en dat is maatwerk. Als hulpmiddel voor het leren in de praktijk gebruiken we werkinstructiekaarten waarin alle werkprocessen zijn beschreven. Met deze leermethode kan iedereen zich op zijn eigen niveau ontwikkelen en een bijdrage leveren aan de resultaten van Het Goed. We gaan uit van de mogelijkheden van mensen. Ze krijgen de waardering die ze verdienen en hun eigenwaarde krijgt een positieve boost. Samen werken we elke dag keihard om medewerkers en klanten blij te maken .

Werkervaring opdoen bij Het Goed, dat kan overal. We bieden reguliere én beschutte werkplekken.

Kortom; bij Het Goed levert iedereen een waardevolle bijdrage aan de werkzaamheden en samen gaan we voor het beste resultaat.

Aandeelhoudende partners

Er lopen contractuele afspraken met aandeelhoudende partners zoals de WSD, Ergon en Irado. Daarnaast zijn er tal van voorbeelden van lokale samenwerkingen en samenwerking met gemeenten en zorgorganisaties.
Maar er is nog zoveel meer te doen, en wij bruisen van de ideeën. Daarom nodigen wij jouw organisatie uit om met ons in gesprek te gaan. Om samen in zee te gaan en nog meer mensen op weg te helpen.

Het Goed kringloopwarenhuis als leerbedrijf én het warenhuis van de toekomst.

Neem met ons contact op voor een vrijblijvend gesprek

En wat zijn we trots als er dan weer mensen doorstromen naar een nieuwe betaalde baan. En wij niet alleen. De medewerker is superblij met de kans die werd geboden om terug te keren in het arbeidsproces, werkritme op te bouwen en zo weer vooruit te kunnen kijken.

Doorgestroomd naar betaald werk

Yvonne werkte met veel plezier en passie in de lunchroom van Het Goed in Hoogeveen. Maar toen door de sluiting van de lunchroom vanwege Corona er zich een nieuwe daging meldde, heeft Yvonne dat met beide handen aangegrepen. Inmiddels klaar om een volgende stap in haar loopbaan te zetten, dankzij de hulp van Daat en de kans om werkervaring en werkritme op te doen  bij Het Goed.

Dit is slechts één van de vele voorbeelden waar medewerkers worden begeleidt, opgeleid en voorbereidt om een vervolgstap te kunnen zetten. Én Yvonne, die is echt superblij met haar nieuwe taak als pakketbezorger bij DHL.