Het Goed en Berden trekken samen op

Al meerdere jaren trekken Berden en Het Goed samen op in de strijd om meer kleding een tweede leven te geven en de circulaire economie te stimuleren.

Kledinginzameling samen met Berden

Berden is een groot familiebedrijf met winkels in Limburg en Noord-Brabant, waaronder in Uden, Roermond en Sittard. Door hun modeklanten actief te benaderen met een kledingzak voor herbruikbare kleding, krijgt heel wat goede kleding een tweede leven. En is het weer zover! Van nu kun je je kleding inleveren bij de winkels van Berden Fashion. Haal een speciale kledingzak op bij een van de winkels van Berden Fashion en vul deze met kleding die je een tweede leven gunt. In ruil hiervoor krijg je € 5 korting op je aankoop bij Berden. Deze actie loopt het hele jaar door.

Succes van eerdere ‘Opgeruimd staat Goed’ werken

Klanten gaven massaal gehoor aan de oproep en leverden veel kledingzakken in bij de modewinkels van Berden. De verzamelde kleding ging direct door naar het textielsorteercentrum in Schijndel. In het sorteercentrum wordt, in samenwerking met onze sociale partner WSD, de kleding gecontroleerd, geselecteerd en geprijsd. Deze kwalitatief goede kleding wordt vervolgens verkocht in de inmiddels 30 kringloopwarenhuizen van Het Goed.

Bekijk hieronder een video uit 2019 waarin Mark Berden uitlegt waarom de inzamelactie van Berden een groot succes was. Ze wisten namelijk in slechts twee weken tijd maar liefst 696 zakken met herbruikbare kleding in te zamelen. Dat is een resultaat waar we wederzijds supertrots op zijn! ‘Een win – win – win’ ,zoals Mark Berden mooi zegt.

Samenwerken met Het Goed?

Ben je actief in de modebranche of elders en wil jij de circulaire plannen van jouw bedrijf eens vrijblijvend met ons toetsen? Stuur ons een bericht via info@hetgoed.nl. We kunnen kijken wat onze raakvlakken zijn en onze gezamenlijke duurzame ambities en wat we mogelijk in de toekomst voor elkaar kunnen betekenen.

Samen maken we Het Goed