Heb jij spullen die je niet meer nodig hebt? Wij zijn er blij mee.

Ophaalafspraak maken

Het Goed en Berden trekken samen op

Al een aantal jaren trekken Berden en Het Goed samen op in de strijd om meer kleding een tweede leven te geven.

Berden is een groot familiebedrijf met winkels in Limburg en Noord Brabant. Door hun mode klanten actief te benaderen met een kledingzak voor herbruikbare kleding, krijgt heel wat goede kleding een tweede leven.

Met de ‘Opgeruimd staat Goed weken bij Berden’ werden klanten via de social mediakanalen enthousiast gemaakt voor het inleveren van kleding.

Klanten gaven massaal gehoor aan de oproep en leverden veel kledingzakken in bij de modewinkels van Berden. De verzamelde kleding ging direct door naar het textielsorteercentrum in Schijndel. In het sorteercentrum wordt, in samenwerking met onze sociale partner WSD, de kleding gecontroleerd, geselecteerd en geprijsd. Deze kwalitatief goede kleding wordt verkocht in de 28 kringloopwarenhuizen van Het Goed.

Hieronder een filmpje uit 2019 waarin Mark Berden uitlegt waarom de inzamelactie van Berden zo succesvol was. Ze wisten namelijk in slechts 2 weken tijd 696 zakken met herbruikbare kleding in te zamelen. Dat is een resultaat waar we wederzijds supertrots op zijn!

“Een win – win – win” zoals Mark Berden zo mooi zegt.

Bekijk hieronder waarom

Het vervolg …

De directe klantactie met kortingsbon en een traktatie, die is afgelopen, maar klanten kunnen nog steeds hun herbruikbare kleding inleveren bij de Berden modewinkels. Berden zorgt ervoor dat deze ingeleverde kleding bij ons textielsorteercentrum in Schijndel terecht komt. Gewoon goed bezig!

Kortom; een samenwerking waarin beide partijen invulling geven aan de missie van Het Goed – werk maken door hergebruik – om zo samen een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving en waarbij inclusiviteit hoog in het vaandel staat.

 

Ben je actief in de modebranche of elders en wil jij de circulaire plannen van jouw bedrijf eens vrijblijvend met ons toetsen? Stuur ons een bericht via info@hetgoed.nl. We kunnen kijken wat onze raakvlakken zijn en onze gezamenlijke duurzame ambities en wat we mogelijk in de toekomst voor elkaar kunnen betekenen.

Samen maken we Het Goed