Nieuws uit Venlo

Terug naar alle nieuwsberichten

25e winkel Het Goed helpt mensen en milieu

2 juli 2017

Kringloopwinkel ’t Pakhoes gaat verder als Kringloopwarenhuis Het Goed. De Venlose wethouders Ben Aldewereld en Hanno Lamers doen donderdag 6 juli om 10.00 uur de officiële opening met directeur Willem van Rijn van Het Goed. Daarna is het drie dagen feest aan de Hagerhofweg 14. Met gratis koffie, thee en iets lekkers voor elke bezoeker. Verder zijn er deze drie dagen feestelijke activiteiten zoals een springkussen voor de kinderen. En een extra service: tot en met 8 juli worden aankopen zoals een kast of een bed gratis binnen de regio thuisbezorgd! We spreken met regio bedrijfsleider Ad Vogels, die enthousiast is over de tweede winkel van Het Goed in Limburg.

 Hergebruik van goederen

“Kringlooporganisatie Het Goed”, zegt Ad Vogels, “heeft twee doelen. Het ene is het hergebruik van goederen stimuleren. Dat doen we door tweedehands spullen op te knappen en te verkopen. Inwoners kunnen hun herbruikbare goederen bij Het Goed aan de Hagerhofweg inleveren. Wie de spullen niet zelf kan afleveren, kan eventueel gebruik maken van onze gratis ophaaldienst. Ook de kleding uit de textielcontainers die verspreid staan over Venlo komt bij Kringloopwarenhuis Het Goed terecht. En dan staat er nog een samenwerking met het milieupark op stapel. Dit alles in goed overleg met de Gemeente Venlo.”

Werk maken van sociaal ondernemen

Het andere doel van Het Goed is echt werk maken van sociaal ondernemen. Wij vinden dat iedereen een kans verdient op passend werk. Er werken straks meer dan 50 mensen bij Het Goed Venlo. De grootste groep wordt gevormd door de medewerkers die vanuit de WAA zijn overgekomen. Onze partner ‘Vindt’ verzorgt samen met Het Goed de begeleiding van deze groep medewerkers. De overige medewerkers werken in een leer/werkervaringsplaatsing vanuit de gemeente Venlo. Deze mensen willen we vooral weer kansrijker maken voor de arbeidsmarkt door extra begeleiding en trainingen op maat zodat ook zij weer zicht krijgen op reguliere arbeid. Filiaalleider Erik Lagrand zoekt nog naar een groepsleider detailhandel en dan zijn we compleet. Juist omdat wij mensen helpen om (weer) actief te worden op de arbeidsmarkt, wilde de gemeente Venlo graag met ons in zee.”

170416-het-goed_opening-nieuwe-vestiging-venlo_advertentiefb_v1Elke dag ander aanbod

Op 3, 4 en 5 juli gaan we verbouwen. Deze drie dagen voor de opening is Het Goed daarom gesloten. “Die dagen hebben we nodig om ’t Pakhoes om te bouwen naar Kringloopwarenhuis Het Goed. Bovendien krijgt de winkel in Venlo een grote fietsenwerkplaats, waar fietsenmakers fietsen repareren (klaar terwijl u wacht) of van verschillende afgeschreven fietsen één nieuwe fiets maken. En we bouwen een lunchroom. Kun je tijdens het winkelen een lekker kopje koffie drinken, met gebak, een tosti of een broodje.”

“Vanaf 6 juli nodigen we iedereen uit om avontuurlijk en gezellig te komen winkelen. Het aanbod verandert dagelijks. Het is dus steeds weer een verrassing wat je bij ons aantreft. Dat maakt het zo leuk om bij Het Goed te winkelen, horen we van veel klanten.”