Nieuws uit Schiedam

Terug naar alle nieuwsberichten

Het Goed Schiedam schenkt 50 Warme Truien aan AZC

23 februari 2017

Woensdag 22 februari overhandigde filiaalleider Alwin Voogel van Het Goed  50 Warme Truien aan de bewoners van AZC Schiedam. Coördinator Yvonne Roolaart neemt samen met een aantal bewoners, onder het genot van een kopje koffie, de truien in ontvangst en zal ze distribueren onder de andere bewoners. Zij zijn ontzettend blij met deze geste want in het Nederlandse klimaat is een extra trui heel goed te gebruiken.hg_schiedam_azc

Het Goed heeft in de week van 6 t/m 11 februari een hele week actie gevoerd om zoveel mogelijk warme truien in te zamelen. Deze actie, in het kader van de landelijke warmetruiendag, was bedoeld om aandacht te vragen voor het eenvoudig besparen van energie door de verwarming een graadje lager te zetten en dan een warme trui te dragen. Alle bezoekers van Het Goed werden opgeroepen een warme trui in te leveren voor het Goede doel.

hgschiedam_hubDe Erasmus Sustainability Hub kreeg lucht van deze actie en bood spontaan aan om deel te nemen. Zij plaatsten een container waar alle studenten hun warme trui konden doneren. De Erasmus Universiteit Rotterdam streeft ernaar om één van de meest duurzame universiteiten van Nederland te worden.  Met Erasmus Sustainability Hub is de verwezenlijking ervan een stap dichterbij gekomen. In de hub komen alle EUR-initiatieven op gebied van energie, duurzaamheid, vrijwilligerswerk en milieu samen. En ook de hub heeft pittige ambities: een daarvan is om zo veel mogelijk studenten actief te betrekken bij het creëren van een groene(re) EUR. Dus dit groene initiatief van Het Goed sluit daarop naadloos aan.