Nieuws

Terug naar alle nieuwsberichten

Wat een mooi succes op onze Green Friday

23 november 2018

Vandaag en morgen is het Green Friday bij Het Goed 

Tijdens Green Friday wil Het Goed consumenten er extra bewust van maken hoe leuk en voordelig het is om te shoppen bij de kringloopwarenhuizen én hoeveel CO2 hiermee wordt bespaard. Belangrijkste boodschap: elke kilogram hergebruikte spullen levert één kilogram CO2-besparing op.

Voor alle kringloopwarenhuizen van Het Goed tezamen stond de teller op 1 november op meer dan 21 miljoen kg (21.065 ton) CO2-besparing. Dat scheelt ruim 3 miljoen bomen die je anders nodig zou hebben om evenveel CO2 uit de lucht te halen. Wat weer gelijk staat aan een bos ter grootte van ruim 11.500 voetbalvelden. Met Green Friday wil Het Goed niet alleen alle Nederlanders oproepen om hun gebruikte spullen door te geven, maar ook iedereen bewustmaken van de enorme hoeveelheid extra CO2 die Black Friday “ons” kost. Van de productie van al die nieuwe spullen tot het vervoer; zestien megacontainerschepen zorgen voor net zo veel vervuiling als alle auto’s in de wereld bij elkaar. Tel uit je winst als er een paar containerschepen minder de oceaan over hoeven!

Lokale uitreiking CO2-bespaarcheques

Lokaal werden vandaag CO2-bespaarcheques overhandigd aan elk hun eigen samenwerkende partner/gemeente. Hieronder diverse beelden van de uitreikingen op verschillende van onze vestigingen.

 

Uitreiking in Zaanstad

.

Uitreiking in Harderwijk

Uitreiking in Nijmegen

.

Uitreiking in Roden

Uitreiking in Boxtel

.

Uitreiking in Assen

Uitreiking in Wijhe

.

Uitreiking in Schijndel

Uitreiking in Best

.

Uitreiking in Geldrop

Uitreiking in Hengelo

.

Uitreiking in Emmen

Uitreiking in Lelystad

.

Uitreiking in Hoogeveen

 

Samen 21.000 ton hergebruik = 21.000 ton CO2-bespaart

Wat een prachtige score voor 2018 tot nu toe. Deze actie is mede mogelijk gemaakt door alle klanten van Het Goed kringloopwarenhuizen.

 

Lees hier hoe het allemaal begon:  https://www.hetgoed.nl/nieuws/green-friday-het-antwoord-op-black-friday/