Nieuws

Terug naar alle nieuwsberichten

Kringloopwarenhuis Het Goed opent deuren in Nuenen

19 augustus 2019

In onze nieuwe winkel in Nuenen wordt er op dit moment hard gewerkt. Onze mensen zijn heel druk bezig om de nieuwe winkel aan De Pinckart 12 klaar te maken voor de opening.

Donderdag 5 september is daarom een bijzondere dag, dan opent namelijk kringloopwarenhuis Het Goed voor het eerst haar deuren. Met de opening van Het Goed in Nuenen opent het kringloopwarenhuis alweer haar zesde vestiging in Noord-Brabant.
De feestelijke opening zal om 10:00 uur door Locoburgemeester Ralf Stultiëns voltrokken worden in aanwezigheid van de directies van Het Goed, WSD, Lunet Zorg en ROC Summa-en Stercollege.. Inwoners uit de gemeente Nuenen zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Er is een hapje en een drankje en alle gasten kunnen direct een kijkje nemen in de nieuwe winkel. Voor de eerste klanten is er een leuk welkomstcadeautje.

Mensen (weer) aan het werk krijgen

Het Goed zet zich al jaren in voor de verbetering van werkgelegenheid voor iedereen die aan de zijlijn is komen te staan. Door de eigen winkel en ophaalservice worden diverse banen gecreëerd. Binnen Het Goed Nuenen wordt tevens gestart met het zogenoemde ‘Participatiehuis’. Hierin werken Het Goed, Lunet zorg, ROC Summa College, ROC Ster College en WSD nauw samen om de arbeidsparticipatie in de regio te verbeteren (zie foto). Dit zal vooral gelden voor mensen die nu om uiteenlopende redenen buiten de werkende samenleving vallen. Bedrijfsleider Ad Vogels legt uit: “Jong, oud, tekort aan opleidings- en werkervaring, beperking of niet, je kan bij ons altijd terecht. Wij geloven dat iedereen zich kan ontwikkelen en bij ons kan ieder dat op zijn of haar eigen manier doen.  Door deze samenwerking bieden we straks ruimte voor scholing, stages, vaste werkplekken, dagbesteding of vrijwilligerswerk. ,,Het gaat om nuttig werk”, benadrukt Ad Vogels. ,,Alles kan hier. Uiteindelijk is ons doel om mensen weer duurzaam aan het werk te krijgen. Dat mag bij ons zijn of ergens anders.”

Ondertekening DVO Nuenen

Op woensdag 28 augustus jl. is in Nuenen de Dienst Verleningsovereenkomst tussen Het Goed, de WSD en de gemeente Nuenen getekend. In de overeenkomst de afspraken omtrent het inzamelen van goederen en de inzet van mensen.

Van links naar rechts op de foto; Jan Simons (directeur WSD), wethouder Ralf Stultiëns en Willem van Rijn (directeur Het Goed).

Ophalen en brengen van goederen

Sinds 1 juli kan iedereen in Nuenen en omgeving herbruikbare goederen laten ophalen. Een ophaalafspraak maak je eenvoudig hier. Vanaf  maandag 19 augustus kunnen goederen al gebracht worden bij de nieuwe locatie in Nuenen aan De Pinckart 12. Herbruikbare spullen kunnen op werkdagen gebracht worden van 9:00 tot 17.30 uur.

Lees ook het bericht in het Eindhovens Dagblad

https://www.ed.nl/geldrop-mierlo-nuenen/ogen-gericht-op-nieuw-werkwarenhuis-het-goed-in-nuenen~af368868/