Heb jij spullen die je niet meer nodig hebt? Wij zijn er blij mee.

Ophaalafspraak maken

Het Goed zamelt slaapzakken en dekbedden in voor Sheltersuit

2 jaar geleden heeft Sheltersuit bij kringloopwinkels in Nederland 15.000 slaapzakken ingezameld. Ook een groot aantal winkels van Het Goed hebben toen geholpen. Sheltersuit maakt hiervan jassen met een aanritsbare slaapzak voor daklozen en vluchtelingen: de Sheltersuit. Hiervoor gebruiken ze deze tweedehands slaapzakken en dekbedden.

Kortetermijnoplossing voor groot probleem

De missie van Sheltersuit is een kortetermijnoplossing te bieden voor een groot probleem. Het lost het daklozen- en vluchtelingenprobleem niet op, maar voorkomt wel dat mensen op straat doodvriezen. Ieder mensenleven telt en daarom heeft iedereen het recht op deze kleine schuilplaats als ze die nodig hebben, aldus de stichting. Het succes van de Sheltersuit is groot. Inmiddels heeft het project wereldwijde bekendheid en worden de sheltersuits geleverd door heel Nederland, UK, USA, Zuid-Afrika maar Sheltersuit levert ook sheltersuits aan vluchtelingen op bijvoorbeeld Lesbos. En de dankbaarheid bij de ontvangers is groot en hartverwarmend.

Het Goed wil dat iedereen het goed maakt en daarom ook dat wij de missie en het werk van Sheltersuit van harte steunen en opnieuw gaan helpen slaapzakken en dekbedden voor ze in te zamelen.

De lat gaat omhoog

Voor 2021 en door het succes van deze missie ligt de lat voor 2021 hoger. Komend jaar willen ze maar liefst 16.500 slaapzakken inzamelen. Door een slaapzak of dekbed in te leveren bij Het Goed maak je het mede mogelijk dat ze in hun naaiateliers sheltersuits kunnen blijven maken en daardoor blijvend werk te creëren. Én nog belangrijker; zo help je Sheltersuit bij hun missie dak- en thuislozen of vluchtelingen blij te maken met een warme shelter voor de vaak bittere kou.

Hoe kan je helpen?

Je kunt een oude slaapzak of oud dekbed doneren aan Het Goed. Maar niet alles is passend, daarom een paar randvoorwaarden:
• Synthetische dikke en dunne slaapzakken en dekbedden
• Liefst gewassen en moet er enigszins goed uitzien
• De rits mag kapot zijn
• De voering mag niet kapot zijn

Wat kan Sheltersuit niet gebruiken?
• Geen donzen/wollen slaapzaken of dekens
• Geen vergeelde dekbedden

Je kunt ze inleveren bij elke aanname goederen bij onze winkels. Wij zorgen dat ze terecht komen bij Sheltersuit zodat zij dit prachtige werk kunnen voorzetten en hun missie gestalte kunnen blijven geven.

Kijk hier voor meer informatie over Sheltersuit of check hier nog eens de voorwaarden op

 

 

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.