Nieuws

Terug naar alle nieuwsberichten

Het Goed start ’t Pakhoès Venlo door

13 maart 2017

Kringloopactiviteiten blijven in stand

Kringloopwinkel ’t Pakhoès start vanaf maandag 1 mei door onder de vlag van landelijk kringloopbedrijf Het Goed. Het Goed zorgt ervoor dat alle activiteiten van ’t Pakhoès door blijven gaan vanaf het vertrouwde adres in Venlo: Hagerhofweg 14. Directeur Willem van Rijn tekent vandaag de overeenkomst met het college van burgemeesters en wethouders van de Limburgse gemeente.

img_1715

“We zijn heel blij dat we deze doorstart van ’t Pakhoès hebben gerealiseerd. Hierdoor blijft de werkgelegenheid gegarandeerd. Ook zorgen we ervoor dat de inwoners van Venlo vanaf 1 mei een mooie, nieuwe winkel krijgen waar ze op zoek kunnen gaan naar unieke en leuke spullen, die al een tweede leven hebben gehad”, aldus Willem van Rijn.

img_1730

Partner
De directeur geeft aan dat Het Goed vanaf 1 mei ook de inzameling en verwerking van huisraad en textiel gaat verzorgen in Venlo. “De gemeente heeft in ons de juiste partner gevonden om hierin samen te werken. Extra leuk is dat Venlo dit jaar de cradle-to-cradle hoofdstad is van Nederland. Zij loopt voorop in het streven naar een circulaire economie. Dat houdt in dat Venlo zich ervoor hard maakt dat veel meer spullen worden hergebruikt. Deze gedachte sluit perfect aan bij Het Goed. Wij zijn hier al mee bezig vanaf de start van ons bedrijf. Bijkomend voordeel is dat wij als kringloopwinkel bijdragen aan een inclusieve samenleving doordat we werkplekken bieden aan medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hier gaan we de komende tijd ook veel aandacht aan geven in Venlo.”

img_1744

Het Goed zamelt met al haar winkels jaarlijks zo’n 20 miljoen kilo textiel en huisraad in. Ruim 80 procent daarvan wordt hergebruikt. Het grootste deel wordt verkocht in de winkels van Het Goed. Voor de spullen die niet meer te verkopen zijn, worden andere oplossingen gezocht.
De winkels van Het Goed maken het verschil door de eigentijdse uitstraling, het ruime aanbod van unieke spullen dat overzichtelijk wordt aangeboden en een goede service. Het Goed is PSO gecertificeerd en behoort daardoor in Nederland tot de koplopers op het gebied van sociaal ondernemen.