Nieuws uit Lelystad

Terug naar alle nieuwsberichten

Gemakkelijk even binnenlopen

11 januari 2018

Dat is het straks zeker. De verhuizing van Kringloopwarenhuis Het Goed Lelystad van het industrieterrein Oostervaart naar De Meent is een feit. De voorbereidingen zijn op dit moment al in volle gang om de winkel te kunnen openen op donderdag 25 januari. De laatste twee dagen, woensdag 17 en donderdag 18 januari, dat de winkel geopend is aan de Asfaltweg wordt er actie gehouden. 50% korting op alles met uitzondering van de kleding.

Verhuizen

“Korting bij een kringloopwinkel klinkt wel gek”, zegt Jean Pierre Sprengers, regio bedrijfsleider van Lelystad, “we hebben 20 jaar lang Lelystad geholpen met opruimen, nu mag Lelystad ons even helpen. Voor wat hoort wat, vandaar die 50% korting.”
Hierna is de winkel een week dicht, zodat we ons volledig kunnen richten op de verhuizing. We willen uiteraard zoveel mogelijk winkelmaterialen hergebruiken op de nieuwe locatie, maar ook het lunchcafé verhuist mee. Alles bij elkaar wordt dat nog een hele klus, aldus Jean Pierre.

Opruimen

Januari is de opruimmaand bij uitstek merken ze altijd bij Het Goed. Daarom kun jij je spullen blijven brengen tot 25 januari aan de Asfaltstraat. Graag zelfs, daar zijn ze bij Het Goed blij mee. Lever je herbruikbare spullen in, dan krijg je zelfs een voucher t.w.v. 5 euro die je kunt gebruiken in de nieuwe winkel. Vanaf 25 januari kun je terecht met je herbruikbare spullen op De Meent. Voor afval en kapotte spullen kunt u terecht op het afvalbrengstation aan de Zeeasterweg 40c.

Van Oostervaart naar vlak bij de binnenstad

“Voor ons is het belangrijk dat mensen hun spullen gemakkelijk kunnen brengen en halen. Door onze nieuwe ligging vlakbij het centrum, heb je het voordeel dat mensen gemakkelijk even binnenlopen. Op De Meent kun je gratis parkeren, én je kunt een bezoek aan de binnenstad combineren met een bezoek aan Het Goed. We krijgen daar de ruimte om elke dag opnieuw te laten zien wat we hebben. Om mensen te verrassen en te inspireren. Want hé, onze winkel is nooit hetzelfde. Wij weten vanmorgen niet wat we vanmiddag binnenkrijgen en wat we morgen te koop aanbieden. We weten alleen dat het goed is wat we te koop zetten, dat het werkt en dat het betaalbaar is. Daarom verhuizen we.”

Werk maken van hergebruik

Het Goed staat bekend als sociale werkgever van mensen die net even een zetje nodig hebben; Jean Pierre: “We hebben nu zelf 17 mensen in vaste loondienst, die mede zorg dragen voor de begeleiding en aansturing van 20 tot 30 mensen voor wie een reguliere arbeidsplaats niet altijd is weggelegd, langdurig werkelozen, statushouders, mensen uit de dagbesteding, stagiaires, maar ook taakstraffers. Allemaal hartelijke, hardwerkende mensen, die bij ons de kans krijgen om hun talenten verder te ontwikkelen in hun zoektocht naar een passende baan.

Van harte welkom!

Mevrouw Elly van Wageningen, wethouder duurzaamheid, opent de nieuwe Het Goed feestelijk op donderdag 25 januari om 9.00 uur. Bezoekers zijn op 25 januari en op alle winkeldagen erna van harte welkom in Kringloopwarenhuis Het Goed aan De Meent 14.