Zelfmaker

Terug naar alle zelfmakers

Tas maken van restjes stof

19 januari 2018

Sinds de plastic tas in de ban is, neemt bijna iedereen een eigen tas mee. De een neemt een oude plastic tas mee, de ander een stevige tas van de favoriete supermarkt of gewoon een speciaal aangeschafte boodschappentas. Maar hoe handig de standaard tasjes ook zijn, je maakt het leuker door er zelf een te maken. Gewoon je eigen gave exemplaar gemaakt van restjes stof. Lekker eenvoudig en snel te maken. Leuk om zelf te gebruiken of leuk om aan iemand te geven. Hip door hergebruik, helemaal van nu!

Wat heb je nodig1-benodigdheden
• meerdere restjes stof
• naaimachine
• rolmaat
• spelden
• stofschaar
• garen

Aan de slag

Stap 1:
Knip uit de stof twee rechthoeken van 40 bij 30 cm. Knip daarnaast ook 4 stroken van 5 bij 60 cm. Deze stroken zou je van een ander stofje kunnen knippen.

2-optie-1-knippen-stof

Stap 2:
Leg twee van de stroken met de goede kant op elkaar en stik deze langs de randen vast. Dit worden de hengsels van de tas. Doe dit ook met de andere twee stroken.
Nu even een lastig klusje; keer de stroken binnenste buiten, zodat de ‘goede’ kant naar buiten komt en strijk de stroken plat.

3-optie-1-hengsels-maken-2

Stap 3:
Leg de twee rechthoeken met de goede kant op elkaar en stik ze langs drie zijkanten. Maak bovenin een zoompje. Keer dit binnenstebuiten. De tas is al bijna klaar.

4-zoompje
Stap 4:
Als laatste stik je de hengsels eraan. Stik voor wat extra stevigheid een ‘kruis’. (zie foto)

7-extra-kruis-naaien-hengsel