Zelfmaker

Terug naar alle zelfmakers

Macramé plantenhanger

16 juni 2019

Planten maken je huis helemaal af. Het is het toch fijn om lekker te stylen met planten. En met de een zelfgemaakte macramé-hanger doe je mee met dé woontrend van dit moment. Ga voor de tint die jou het meest aanspreekt dit seizoen. Wij kozen voor zwart, wit en okergeel.
Wat heb je nodig:
Garen, zoals textielgaren of jute, meetlint, schaar, metalen ring en eventueel kralen.

Stap 1
1 metenBepaal hoe lang je je macramé planthanger wilt hebben. Reken hier ongeveer 30 cm bij. Dit is de lengte van je garen. Knip hier 12 stukken van. Je kunt ook 180 cm als richtlijn nemen.

 

 

 

Stap 2
2 ring aan knoopPak alle garens bij elkaar en maak een knoop. Eventueel kun je er ook een ring aan bevestigen.

 

 

 

 

3 paren van twee makenLeg dit nu plat op tafel en maak paren van 2 strengen. Het is nu een stervorm. Maak in elk paar een dubbele knoop, ongeveer 4 cm van boven.

 

 

 

 

Stap 3
6Pak nu de ene streng van een paar en knoop die vast aan de streng van het andere paar, op ongeveer 6 cm afstand. Herhaal deze stap totdat je denkt dat je hanger lang genoeg is. Je vormt zo langzaam een net.

 

 

 

 

Stap 4
9 eindresultaat 006 (3)Hang je macramé planthanger ergens op en doe er een pot met een plant(je) in. Zorg dat het goed recht hangt en maak onderaan een grote knoop van alle strengen. Klaar is je macramé planthanger!

 

 

 

 

 

;

Tip: je kunt tussenin ook grote kralen aan het garen rijgen.

7. kralen rijgen