Zelfmaker

Terug naar alle zelfmakers

Illustraties op servies

17 november 2017

Illustraties op servies

Een servies meer van jezelf maken, dan kan heel eenvoudig door met porselein stiften illustraties te maken op het servies. De theepot, een schaal en elk bordje decoreren zoals jij het wilt. Laat je inspireren door deze zelfmaakideeën.

Wat heb je nodig
• servies met bloemetjes, zoals een theepot of bordjes
• zwarte porselein stift, of andere kleur
• ideeën van bijv. Pinterest

benodigdheden_
Aan de slag
Stap 1
Kijk hoe je je illustraties mooi samen kunt laten komen met het bloemenmotief.
Oefen je tekst of illustratie eventueel op een doorzichtig papiertje die je op het item plakt. Zo kun je kijken of de illustratie goed past.
Stap 2
Maak het te beschilderen oppervlak goed stof- en vetvrij door het grondig schoon te maken met afwasmiddel. Droog het oppervlak grondig en raak daarna het te verven oppervlak niet meer aan.

tekenen-2-jan
Stap 3
Schud de pen grondig voor gebruik. Haal de dop van de stift en druk de punt op een stuk papier, totdat deze verzadigd is met de kleur. Maak nu je tekst of je illustratie op het servies. Laat de verf minimaal 4 uur drogen. Dat is belangrijk omdat anders de porseleinverf niet goed hecht. Om het slijtvast te maken, kun je het servies (als het geschikt is voor de oven) 30 minuten afbakken in een huishoudoven op 160 graden. Het is van belang om de oven op de juiste temperatuur af te stellen. Na het afbakken in de oven is het servies geschikt om te gebruiken en kan je het gewoon afwassen.

eindresultaat4

Tip: kijk op Pinterest op ons board ‘hergebruik je servies’ voor allerlei leuke ideeën.