Zelfmaker

Terug naar alle zelfmakers

Caviahok met duurzaam dak

19 december 2018

Een mooie hergebruik tip; maak van een oude kast een mooi hok voor je cavia’s.  Én met een mooi dak van sedum plantjes is het een mooie aanwinst in je achtertuin. Kijk de cavia’s blij zijn met dit prachtige nieuwe onderkomen! Dit hok is natuurlijk ook heel geschikt voor konijntjes.

Wat heb je nodig:

– Commode of een andere lage kast

– Schuurpapier

– Rollers/ kwasten

– Grondverf en verf in je gewenste kleur

– Kippengaas - Potgrond of Hydro korrels

– Sedumplantjes

– Gronddoek

– Planken 10 cm groter dan de omtrek van de commode

– Watervast plaatmateriaal

– Plankjes

– Latjes

– Schroeven en lijm

– Zaag, schroefmachine

 

Aan de slag:

Zaag het midden uit de deurtjes zodat de binnenkant open wordt. Zaag ook een opening in de plank in de kast. Schuur het geheel en zet het goed in de grondverf. Schilder het daarna meerdere keren in de gewenste kleur.

Maak van planken een omlijsting op de commode en leg hier het deel watervaste plaatmateriaal in en bevestig het gronddoek erop.
Van de plankjes maak je twee trappetjes. door hier latjes te schroeven om de 10 cm. 1 trappetje is voor naar buiten en 1 trappetje voor binnenin, van de begane grond naar de 1’ste verdieping.

 

Laatste stap:

Doe potgrond of hydro korrels in de omlijsting bovenop en zet er de sedum plantjes in. Zet er in de tuin een hek met gaas om heen en klaar is het nieuwe onderkomen van de cavia’s of konijnen.

Extra tip: In de laadjes kun je extra spulletjes kwijt, zoals voer en schepje.