door Danny Post

Ritchie: “Binnen Het Goed is er nog ruimte voor de mens”

Bijna 2,5 jaar is Ritchie Donk (51) nu filiaalleider van Het Goed in Vlaardingen. In die tijd profiteerden de medewerkers van zijn lange retailervaring, maar de Rozenburger leerde ook veel van hen.  “Binnen Het Goed is er nog ruimte voor de mens, in de breedste zin van het woord.”

Wanneer ben je precies begonnen bij Het Goed?
“Ik werk hier sinds maart 2015. Ik ben van huis uit een echte retailman, ik heb eerder onder meer 23 jaar gewerkt voor het bedrijf Schuitema, bekend van de C1000-supermarktketen. Ik zocht naar een retailplek waar nog écht aandacht was voor de mensen die er werken. In steeds meer reguliere bedrijven ontbreekt het daar nogal aan en ik merkte dat ik me er niet langer prettig bij voelde. Privé doe ik al heel veel vrijwilligerswerk en ik wilde die lijn graag in mijn professionele leven doortrekken. Toen zag ik de vacature voor filiaalleider bij Het Goed. Dit kan weleens een mooie match zijn, dacht ik. Van het een kwam het ander en nu ben ik hier alweer 2,5 jaar.”

Was je ook een kringloopliefhebber?
“(lacht) Ik zal je eerlijk bekennen: ik had nog nooit van Het Goed gehoord. Wel was ik natuurlijk bekend met het fenomeen kringlopen, mede dankzij mijn vrouw. Zij heeft een enorme voorliefde voor tweedehands, antiek en curiosa. Tijdens onze vakanties in Frankrijk banjeren we standaard over de brocantemarkten en door de schuren van boerderijen waar mensen hun oude spulletjes verkopen.”

Wat is voor jou het grootste verschil tussen Het Goed en een ‘normaal’ bedrijf?
“Dat is heel duidelijk: er is binnen Het Goed nog ruimte voor de mens, in de breedste zin van het woord. Het draait hier niet puur om winst maken en het drukken van de kosten. Natuurlijk moeten ook wij onszelf verantwoorden: de huur van dit pand dient betaald te worden en die drie vrachtwagens rijden niet op water. Maar het menselijke aspect staat centraal. Ouderwetse teambuilding, met elkaar aan iets bóuwen.”

Veel personeelsleden hebben een afstand tot de arbeidsmarkt en vereisen dus iets meer geduld. Was dat wennen?
“Ik vond het in het begin érg moeilijk. Als je zoals ik uit het reguliere bedrijfsleven komt, heb je toch nog restjes gehaastheid in je zitten. Dan dacht ik dat iemand wel na een half uurtje klaar zou zijn met zijn werkzaamheden en dan bleek dat pas na 3,5 uur het geval te zijn. Het was wennen om daar rekening mee te moeten houden. Ook je gesprekken met werknemers verlopen anders. Wanneer er een werkroosterwijziging aankomt, moet je die aankondiging voorzichtig brengen. Je wilt niet dat iemand in paniek raakt. En wanneer je een personeelslid dat hier al heel lang zit, probeert te stimuleren om eens over een toekomst buiten Het Goed na te denken, kan dat ook verkeerd vallen en onrust geven. Denkt iemand misschien dat je hem of haar plotseling weg wilt hebben. Ik heb er echt twee à drie weekjes over gedaan voordat ik besefte: hé, dit moet ik even anders gaan aanpakken. Inmiddels lukt dat uitstekend.”

Wat heb je van jouw personeel geleerd?
“Geduld en meer verdraagzaamheid. En schenk genoeg aandacht aan de ander. Bij Het Goed werken heel veel mensen die persoonlijke benadering verschrikkelijk belangrijk en prettig vinden. Aandacht staat bijna bovenaan hun lijstje. Feit blijft dat je het met elkaar moet doen en als je wil dat het slaagt, moet je openstaan voor elkaar. Ik was van mezelf best wel open, maar hier ben ik nog opener geworden. Het is sowieso mooi om die onderlinge wisselwerking te zien. Je komt in de loop der tijd steeds meer tot elkaar. Op een gegeven moment maakt het ook niet meer welke personeelsleden een afstand tot de arbeidsmarkt hebben en welke niet. We moeten allemaal door diezelfde deur en voor iedereen gelden dezelfde tien winkelwetten. We zijn één.”

Heeft het werken bij een kringloop je ook meer aan het denken gezet over de noodzaak van recycling?
“Absoluut. Binnen ons gezin wordt er nu ook twee keer over nagedacht voordat er iets wordt weggegooid. Ik heb een zoon die bijvoorbeeld van meerdere kledingstukken een compleet nieuw kledingstuk maakt. Binnenkort heeft hij een naaimachine, hartstikke leuk.”

Voor je vrouw is het heerlijk dat je hier zit, eerste keus!
“Zij is dol op dat groene emaille en al dat Franse spul. Ik ben veel te druk om erop te letten. Ook vind ik: ik ben hier als filiaalleider, niet als klant. Soms maak ik voor mijn vrouw fotootjes van de nieuwe dingen die zijn binnengekomen, alleen vergeet ik altijd om ze aan haar te tonen. Van de week nog. Ik krijg er vast van langs als ze erachter komt wat ze allemaal gemist heeft. We gaan soms wel op zaterdag gezellig met zijn tweetjes in de winkel kijken. Pakken we ook Het Goed Schiedam mee. Of we doen een rondje Opnieuw & Co, een Rataplannetje, Vindingrijk, noem ze maar op. Ik vind het belangrijk om te zien wat er bij de concurrentie gebeurt. Dat houdt me scherp. Waar zijn zij mee bezig? Wat zijn de ontwikkelingen in de markt?”

Het aandeel antiek daalt, is een veelgehoord geluid. Jullie hebben echter nog altijd unieke blikvangers in de winkel staan.
“Ja, die echte pareltjes hebben we nog. Al heb je er niet de hand in. Je bent nu eenmaal afhankelijk van wat er binnen wordt gebracht. Het verschilt ook qua regio. Het ene filiaal is meer boekengericht, het ander meer meubelgericht. Ik ben soms jaloers op mijn collega’s in Leidschendam-Voorburg. Die krijgen alles binnen uit Wassenaar en Voorburg. De spullen in hun winkel zijn kwalitatief van een hoog niveau. Geweldig!”

Wat zijn jouw targets voor Het Goed Vlaardingen?
“Ik wil dat we nog meer met elkaar nadenken over het reilen en zeilen van dit filiaal. Of het nu om iets kleins gaat of iets groots, ik wil dat alle werknemers het gevoel hebben dat ze daarin een stem hebben. Dat hun ideeën gehoord worden. Dit najaar gaan we verder met het aanpassen en opfrissen van de winkelinrichting en dat doen we met elkaar. Ik kijk er erg naar uit. Verder maak ik deel uit van enkele projectgroepjes binnen Het Goed. Hoe kan het merk nog beter worden? Het is prettig om te merken dat mijn retailervaring op prijs wordt gesteld en dat ik mijn steentje kan bijdragen.”

Je klinkt als een gelukkig mens.
“Ben ik ook. Ik groei nog elke dag binnen Het Goed. Het was een goede keuze om hier aan de slag te gaan. Ik ga met plezier ’s ochtends de deur uit en ik kom ’s avonds blij weer thuis. Ik heb nog geen moment last gehad van stress. Dat is een groot goed, als ik het zo mag zeggen. Het is een ontzettend fijne werkplek met veel vrijheid en een hele leuke groep collega’s. Ik hoop hier nog heel wat jaartjes te mogen werken.”