Nieuws uit Eindhoven

Terug naar alle nieuwsberichten

Lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven

14 november 2018

Van 10 tot en met 17 november staat Eindhoven in het teken van het lichtkunstfestival GLOW.  GLOW is een gratis te bezoeken lichtkunstfestival dat ieder jaar in november plaatsvindt. Dit jaar voor de 13e keer. Zo’n 35 lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland tonen hun lichtprojecten. De lichtkunstprojecten zijn met elkaar verbonden middels een looproute. Ook Het Goed Eindhoven participeert tijdens Glow Eindhoven.

Light Market

Je vindt deze pop-up markt op het Stadhuisplein. Kunstenaars Maassen en Craens begeven zich op het spanningsvlak van de kunstwereld en de economische realiteit. Ze zamelden bureaulampen, staande lampen, nachtlichtjes, zaklampen, spots, sfeerverlichting, hanglampen in bij Het Goed kringloopwarenhuis. Dit resulteerde in een mooie lichtexpositie van lampen. Al deze lampen, ruim 250 stuks, vinden graag tijdens GLOW een nieuwe eigenaar. De nieuwe eigenaar mag de aangekochte lamp pas aan het eind van de week ophalen. Dit om te voorkomen dat de expositie snel leeg raakt.

Goede verhalen

GLOW levert veel positieve reacties en leuke gesprekken op. Veel bezoekers willen het verhaal achter een lamp weten. Ook zijn er bezoekers die nog nooit van Het Goed gehoord hebben. Een mooie kans om op deze manier over Het Goed en de missie van Het Goed te vertellen.

GLOW duurt nog t/m 17 november. De pop-up markt van Het Goed zit aan het Stadhuisplein, naast Wall Street.