Nieuws uit Boxtel

Terug naar alle nieuwsberichten

24 Februari Repair Café Het Goed Boxtel

18 februari 2018

Kleding oppimpen en repair café bij Het GOED op zaterdag 24 februari van 12.00 – 15.00 uur

Nieuw! Kleding vermaken en oppimpen

 

Transitie Boxtel en Het Goed organiseren op zaterdag  24 februari het Repair Café,  in de kringloopwinkel van Het Goed aan de Industrieweg 6 in Boxtel. Het draait allemaal om minder weggooien en zelf dingen te leren repareren.

 

Twee naaisters staan dit keer klaar om met ideeën en praktische hulp kledingstukken een nieuw leven  te geven. Aanpassen, opleuken, verstellen, van twee stukken één maken,enzovoorts..

Bezoekers aan het Repair Café kunnen kleding en kapotte spullen van thuis meenemen. Tussen 12.00 en 15.00 uur staan de hobby reparateurs klaar om bijvoorbeeld kleine meubels, fietsen, lampen en elektrische apparaten gratis te (proberen) repareren.

De bedoeling is ook uitdrukkelijk dat de mensen geleerd wordt dat je veel dingen zelf kunt repareren. Alles wat het niet meer doet (behalve klokken) maakt kans op een geslaagde reparatie. Het helpt als de handleiding van een apparaat meegebracht wordt.

De ervaring leert dat een flink deel van de klachten wordt verholpen. De organisatoren wijzen erop dat hergebruik zowel geld als  grondstoffen bespaart, maar ze willen met het Repair Café ook laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel gemakkelijk.

Transitie Boxtel richt zich op lokale veerkracht in de overgang naar een duurzamer samenleving in een  tijdperk van klimaatverandering. De werkgroep is actief op het gebied van voedsel, tuinieren, duurzame energie en milieubewustwording. Zie www.transitieboxtel.nl en www.eetbarboxtel.nl.

Het Goed is een landelijke kringlooporganisatie waarbij twintig kringloopbedrijven zijn aangesloten.  Het Goed zet zich samen met gemeenten en partners in voor werkgelegenheid en meer hergebruik van goederen.

Heeft u zin om mee te repareren of te naaien?
Meer informatie is te verkrijgen bij Johan de Dreu
tel. 0411 – 67 38 26