Activiteit in Boxtel

Terug naar alle activiteiten

Repair Café 9 november Het Goed Boxtel

| Boxtel

Repair Café bij Het GOED op zaterdag 9 november van 12.00 – 15.00 uur

Transitie Boxtel en Het Goed organiseren op zaterdag 9 november het Repair Café,  in de kringloopwinkel van Het Goed aan de Industrieweg 6 in Boxtel. Het draait allemaal om minder weggooien en zelf dingen te leren repareren.

Bezoekers aan het Repair Café kunnen kleding en kapotte spullen van thuis meenemen. Tussen 12.00 en 15.00 uur staan de hobby reparateurs klaar om bijvoorbeeld kleine meubels, fietsen, elektrische apparaten gratis te (proberen) repareren. De naaister kan kleding maken en verstellen. Bovendien is het mogelijk om in Het Goed bijvoorbeeld een broek te kopen en het meteen in te laten korten. Een beetje oppimpen kan er ook.

De bedoeling is ook uitdrukkelijk dat de mensen geleerd wordt dat je veel dingen zelf kunt repareren. Alles wat het niet meer doet (behalve klokken) maakt kans op een geslaagde reparatie. Het helpt als de handleiding van een apparaat meegebracht wordt.

De ervaring leert dat een flink deel van de klachten wordt verholpen. De organisatoren wijzen erop dat hergebruik zowel geld als  grondstoffen bespaart, maar ze willen met het Repair Café ook laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel gemakkelijk.

Transitie Boxtel richt zich op lokale veerkracht in de overgang naar een duurzamer samenleving in een  tijdperk van klimaatverandering. De werkgroep is actief op het gebied van voedsel, tuinieren, duurzame energie en milieubewustwording. Zie www.transitieboxtel.nl en www.eetbarboxtel.nl.

Het Goed is een landelijke kringlooporganisatie waarbij twintig kringloopbedrijven zijn aangesloten.  Het Goed zet zich samen met gemeenten en partners in voor werkgelegenheid en meer hergebruik van goederen.

Heeft u zin om mee te repareren of te naaien?

Meer informatie is te verkrijgen bij Johan de Dreu

tel. 0411 – 67 38 26

 


Evenementgegevens

  • Datum: