Nieuws uit Boxtel

repairdag-6 Terug naar alle nieuwsberichten

13 mei lustrum feest Repair Café in Boxtel!

12 april 2017

Een jubileum! Al 5 jaar organiseren Het GOED en Transitie Boxtel het Repair Café met veel succes. Minder afval, meer hergebruik en het delen van kennis over repareren en zelfredzaamheid staan centraal.

Komende zaterdag  13 mei is er Repair Café,  in de kringloopwarenhuis Het GOED aan de Industrieweg 6 in Boxtel. Het draait allemaal om minder weggooien en zelf dingen te leren repareren.

Bezoekers aan het Repair Café kunnen kleding en kapotte spullen van thuis meenemen. Tussen 12.00 en 15.00 uur staan de hobby reparateurs en naaisters klaar om bijvoorbeeld kleine meubels, kleding, fietsen, elektrische apparaten te (proberen) repareren. Er is extra aandacht voor kleding. Kleding kan gemaakt en versteld worden. Bovendien is het mogelijk om in Het GOED bijvoorbeeld een broek te kopen en het meteen in te laten korten. Een beetje oppimpen kan er ook.

De bedoeling is ook uitdrukkelijk dat de mensen geleerd wordt dat je veel dingen zelf kunt repareren. Alles wat het niet meer doet (behalve klokken) maakt kans op een geslaagde reparatie. Het helpt als de handleiding van een apparaat meegebracht wordt.

De ervaring leert dat een flink deel van de klachten wordt verholpen – de kledingstukken meestal 100%. De organisatoren wijzen erop dat hergebruik zowel geld als  grondstoffen bespaart, maar ze willen met het Repair Café ook laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel gemakkelijk.

Transitie Boxtel richt zich op lokale veerkracht in de overgang naar een tijdperk van dure olie en klimaatverandering. De werkgroep is actief op het gebied van voedsel, tuinieren, duurzame energie en milieu bewustwording. Zie www.transitieboxtel.nl en www.eetbarboxtel.nl.

Het GOED is een landelijke kringlooporganisatie waarbij 25 kringloopbedrijven zijn aangesloten.  Het GOED zet zich samen met gemeenten en partners in voor werkgelegenheid en meer hergebruik van goederen.

Graag zien we je 13 mei bij Het Goed in Boxtel!